Vakantie wandelingen 2019

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Vakantie wandelingen 2019

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Juli 2019 · 30 juli 2019
Van donderdag 11 juli tot en met zaterdag 27 juli 2019

Donderdagmorgen 11 juli om 4 uur vertrokken wij richting Italië. Ik wil daar of in Luxemburg een poging doen om de 7000 kilometer grens voorbij te wandelen. We verbleven eerst 7 dagen in Merano (Italië) en daarna 7 dagen in Sulden (Italië) om te eindigden met 2 dagen in Esch-sur-Sure (Luxemburg).Wat info over Merano
Meran is na de hoofdstad Bozen de grootste stad van de Italiaanse autonome provincie Bozen-Zuid-Tirol. Het inwonertal bedroeg in 2013 ruim 38.000 personen. Volgens de volkstelling in 2001 spreekt 51,5% Duits, 48% Italiaans en 0,5% Ladinisch.De wandelingen in Merano (klik op de afstanden om de foto's te bekijken)


                                                                                                                       

Wat info over Sulden
Sulden is een plaats in de Italiaanse gemeente Stelvio in Zuid-Tirol. Sulden ligt onder het bergmassief Ortler. In de winter is het een skioord waar van begin november tot in mei geskied kan worden. In de zomer kan er gewandeld worden. Bergbeklimmer Reinhold Messner hoedt er dan zijn jaks.De wandelingen in Sulden (klik op de afstanden om de foto's te bekijken)                                                                                               

Wat info over Esch-sur-Sûre
Esch-sur-Sûre is een gemeente in het Luxemburgse kanton Wiltz. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 51,25 km² en telde 2641 inwoners op 1 januari 2018. Esch-sur-Sûre is gelegen aan de Sûre. Nabij de plaats is een groot stuwmeer in deze rivier aangelegd.De wandeling in Esch-sur-Sûre (klik op de afstand om de foto's te bekijken)Terug naar de inhoud