Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Winterwandeling

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Februari 2018 · 9 februari 2018
Tags: Menen
Vrijdag 9 februari 2018

Ja, het is vrijdagmorgen en ik sta klaar om mijn wandeling aan te vatten. Om 9.30 uur begon ik er dus aan. De zon was nog eventjes van de partij maar het duurde niet lang. Ietwat later was het aan het sneeuwen.
Ik vertrok in de Hagewindestraat en sloeg rechtsaf in de Moorselestraat. Ik wandelde tot aan de lichten van Kijk en Bouw en stak daar de N32 over. Vanaf de brug over de A19 is het de Wittemolenstraat.


Net vooraleer ik links in de Paddestraat insloeg nam ik nog en foto van ‘Molen de Grote Macht’ ook gewoonweg De Witte Molen genaamd. Ik volg de Paddestraat tot aan de ‘oude spoorlijn’ van Menen – Roeselare.
Gedurende 1,3 km volg ik deze oude spoorlijn. Ik verlaat deze aan het ‘Kezelberg Military Cemetery’ (Kortewaagstraat).


Ik wandel tot aan de Kezelberg, opgepast hier dwars ik en gevaarlijke weg. Een 300 meter verder sla ik rechts in de Galgestraat waar een kruisbeeld staat op de hoek met de Slingerstraat als aandenken aan Clemetine Anna Delva (hier op 36-jarige ouderdom schielijk omgekomen in een ongeluk met haar koets op 1-03-1846).De Slingerstraat gaat over in de Schendekouterstraat als ik Geluwe (Wervik) binnenwandel. Even verder aan de rechterkant zie ik Het Lindenkruishof.Ik wandel verder en loop nu onder de A19 en wandel zo het gehucht ‘Roopoorte’ binnen maar al even snel terug buiten.
Op het einde van de straat ga ik linksaf (Lourdestraat) en steek ik de Menenstraat over (pas op hier). Zo ben ik in de Koekuitstraat van Wervik (Geluwe) gearriveerd. Volg de weg hier tot aan de N58. Je kan hier enkel te voet de weg dwarsen maar opgepast het is er soms heel druk. Eens voorbij de N58 blijf je in de Koekuitstraat maar dan wel op grondgebied Menen.


Ik dwars ook de Bruggestraat en arriveer in de J. en M. Sabbestraat. Aan huisnummer 150 neem je het wandelpad. Op het foto-filmpje zie je dat er nog geen voetsporen te zien zijn. Op het einde van dit pad linksaf de Schonebeek inslaan en doorstappen tot aan een volgend wandelpad, daar ook links in en wandel tot aan het vertrekpunt.
Na 2u35min en 16,69 km verder was ik terug.Bekijk hier het foto-filmpje.Terug naar de inhoud