Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Wandeling in de

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Februari 2018 · 17 februari 2018
Tags: MoerenMeetkerkeMeetkerkseMoeren
Zaterdag 17 februari 2018

Meetkerke ligt in het poldergebied van Brugge, langs de baan van Brugge naar Oostende. Het dorpje maakt deel uit van de fusiegemeente Zuienkerke. De wandelroute begint aan het vroeger schoolgebouwtje. Er is een grote parking die speciaal voor wandelaars (fietsers) voorzien is net voor het binnenrijden van Meetkerke. Ik kan hier de auto kwijt en mijn de wandelschoenen aantrekken.Ik wandel de richting in van de kerk en kom voorbij ‘Het Mortierken’. Ik passeer de Onze-Lieve-Vrouwhemelvaartkerk en ga even binnen in de kerk.Wat info:
Vroeger was het een Romaans bedehuis dat in de 13de eeuw werd omgebouwd en uitgebreid tot een driebeukige kruiskerk met een oorspronkelijke vieringtoren. Het interieur loont de moeite. Niet alleen de schilderijen en de barokke altaren trekken de aandacht, ook het Mariabeeldje dat hier wordt bewaard en dateert uit de 15de eeuw. Sinds al die tijd is het beeldje een voorwerp van verering geworden. De kerk wordt omgeven door een kerkhof dat heel goed wordt onderhouden en waar bomen rust en vrede uitstralen. (info Wikipedia)Ik wandel over het bruggetje van de Blankenbergse vaart en ga linksaf in de vaartwegel. Op het einde ga ik opnieuw links over de Kapellebrug de Molenweg in. Die Molenweg gaat over in de Rode Poortstraat en na 200 meter neem ik de half verharde weg rechts in (Speistraat).Zo kom ik aan de Steenkaai bij het Kanaal Gent-Oostende (Twee Speien). Na ongeveer 270 meter ga ik opnieuw rechtsaf in de Kleine Moerstraat en wandel tot aan de Moerdreve waar de populieren het landschap bepalen. Ik wandel tot over een bruggetje en draai linksaf de Biezenstraat in. Na 100 meter ga ik rechts in de Moerstraat die een verharde wandelweg is. Ik kom aan een ‘T’ en ga links mee. Ik volg gedurende 1,7 km de wandelwegen in Moeren. Vandaag was het echt nat en drassig.Ik kom voorbij een infobord met een prachtig zicht op de Lage Moere van Meetkerke.Ik wandel nu op de Vaartdijk Noord van het Kanaal Gent-Oostende en net voor een bosje sla ik linksaf een onverhard wandelpad in. Op het einde daarvan ga ik rechts de Oostnieuwweg in. Ik blijf deze weg volgen, draai rechts mee en kom bij een hoeve op een onverharde weg. Even voorbij die hoeve neem ik een foto.In het landschap duiken terug de populieren en de uitgestrekte weilanden op. Ik volg terug de Moerstraat en aan het eerste kruispunt draai ik linksaf. Ik kwam hier al voorbij maar dan in de andere richting. Ik volg nu deze weg en wat later zie ik voor het eerst de Grote Poldermolen wat van dichterbij.Wat info:
De Grote Poldermolen pompte tot in 1928 water over in de Blankenbergse vaart.

Ik kom nu echt dicht bij het eindpunt.Tussen de hoeves kom ik terug op de Molenweg en ga rechtsaf. Ik kom zo opnieuw aan de Kapellebrug en ga linksaf de vaartwegel - kerkwegel in de volksmond - en het prachtige kerkje van Meetkerke duikt terug op.Opnieuw rechtsaf en ik kom opnieuw voorbij ‘Het Mortierken’ en duik de Dorpweg in naar mijn startpunt.De totale wandelroute is bijna 15 km lang.Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx bestandje.Terug naar de inhoud