Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Keuntjespad

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Maart 2018 · 3 maart 2018
Tags: Wevelgemwandelt
Zaterdag 3 maart 2018

Ik bewandel vandaag het ‘Keuntjespad’. Het is een wandeling uit de brochure 'Wevelgem wandelt'. Ik beslis om te voet naar het dichtste punt te stappen en dat blijkt de Groenestraat te zijn. Voorbij de overweg kom ik in de Kruisstraat en bezoek ik het Duitse Militair Kerkhof (Soldatenfriedhof Menen).Wat info:
Het Deutscher Soldatenfriedhof Menen is een Militair Kerkhof met gesneuvelden uit WOI, gelegen in Menen. Ze ligt langs de Groenstraat op 2,6 km ten noordoosten van het stadscentrum en gedeeltelijk op het grondgebied van Wevelgem. Er rusten officieel 48.049 gesneuvelde Duitse soldaten, waarmee het de grootste Duitse begraafplaats van Vlaanderen is. (Wikipedia)Ik wandel in de Kruisstraat nadat ik de spoorweg overgestoken ben en blijf deze gedurende 1,5 km volgen. Als ik aan een bocht kom ga ik rechtsaf de Cederstraat in. Ik wandel tot aan een pleintje en ga daar linksaf tot aan de Pijpestraat. Op het einde van die straat ga ik links de Marktstraat in. Ik vervolg mijn weg door tweemaal rechtsaf te slaan en kom terecht in de Moorselestraat.Ik kom aan de spoorweg en ga net ervoor linksaf de Weggevoerdenstraat in.Op het einde ga ik rechts en steek ik de overweg over.Het gpx-bestand dat onderaan kan gedownload worden start dus vanaf het Kasteel, de startplaats van het 'Keuntjespad'.

Ik wandel nu zo’n 350 meter richting Menen en ga voorbij de gemeentelijke begraafplaats van Wevelgem de Moorselestraat rechts in. Ik kom dus aan dezelfde spoorwegovergang en ga een wandelpad links in.


Hier wandel ik voorbij de sportvelden van Wevelgem en volg dit pad tot aan de Sportstraat. Ik wandel rechtsaf en opnieuw linksaf en kom aan in de Normandiestraat.700 meter verder ga ik links een wandelpad in.
                                                                     

Ik dwars opnieuw de Normandiestraat. Ik ga linksaf om een 100 meter verder rechts de Tuinstraat binnen te wandelen. Mijn tocht gaat verder tot aan een rotonde om daar de Sneppestraat in te stappen.

Wat info:
Aan de rotonde rechts stond er vroeger een rij huisjes waar de inwoners konijnen (keuntjes) kweekten. Deze ‘Keuntjes’ zorgden voor de naam van deze omgeving en wandelroute (Wevegem wandelt)

Iets verderop ga ik linksaf en kom in een mooi stukje groen. Het is een natuurgebied en het pad brengt mij naar de Lijnwaadstraat. Op de hoek is er een school en ik kom nog eens in de Normandiestraat. Daar neem ik een foto van de ‘Sint-Theresiakerk’.Voorbij de school wandel ik rechts een pad binnen. Aan het speelpleintje ga ik links en aan de ‘T’ splitsing opnieuw links en zo in de Karekietenstraat. Ik volg deze tot de Henri Debrabanderestraat bereikt wordt en ga linksaf. 100 meter verderop neem ik rechts een wandelpad.Zo kom ik terecht in de Koetsierstraat waar ik wat verder aan mijn linkerkant opnieuw een pad neem tot aan de Hoge Posthoornstraat. Op het einde ga ik rechtsaf, daarna linksaf en nog eens rechtsaf om opnieuw in de Henri Debrabanderestraat te komen. Ik ga linksaf en kom zo terug in de Groenestraat.

Het Keuntjespad is 8,5 km lang maar mijn wandeling vandaag is 14,24 km lang geworden.Er rest mij nu enkel nog een weg terug naar huis te nemen.

Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.
Terug naar de inhoud