Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Wandelen in de

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Februari 2018 · 22 februari 2018
Tags: Beernem
Donderdag 22 februari 2018

Ik parkeer mijn wagen op een grote parking direct bij mijn startplaats langs de N370.


Ik start aan de plaats waar de moorden van Beernem zijn begonnen, Het Aanwijs. (Herinnert u zich nog de reeks op televisie: 'De Bossen van Vlaanderen')Wat info:
* Op 25 mei 1915 verdween jonkheer Henri d'Udekem d'Acoz uit zijn kasteel te Ruddervoorde. Hij werd op 2 september 1915 dood teruggevonden, begraven in een bos.
* Op 28 augustus 1915 verdween jachtwachter Camiel (Sassen) Dierickx. Hij werd tot op heden niet teruggevonden.
* In de nacht van 15 op 16 mei [1921] overleed René De Baene onder verdachte omstandigheden. Hij was "doodgestuikt" luidde de officiële versie. Deze gebeurtenis werd gewoon geklasseerd en is nooit goed onderzocht.
* In de nacht van 7 op 8 november [1926] verdween Hector De Zutter. Zijn stoffelijk overschot werd op 30 november teruggevonden in de [Brugse Vaart].
* Ernest Van Poucke, die meende iets gezien te hebben in verband met de moord op De Zutter, kwam op 9 mei [1927] onder eigenaardige omstandigheden om het leven. Hij verdronk in het kanaal.
* In 1944 werd de gemeentesecretaris Omer Van Haecke weggehaald uit zijn huis en iets verder brutaal vermoord. Deze moord werd nooit opgehelderd.

Ik vervolg mijn wandelweg door het Domein Lippensgoed-Bulskamp te betreden richting KP 20.
Hier bevind ik mij in de Vagevuurbossen.Vervolgens ga ik naar knooppunten 33, 32, 30, 47 en 48. Tussen KP 49 en 50 wandel ik in het Biscopveld. Het Biscopveld is een beschermd leefgebied voor vogels en planten.Aan knooppunt 50 – ik ben ondertussen in Wingene – wijk ik even van de route af om verschillende hoge zendmasten te zien. Dit is hier het ‘Radio Elektrisch-Centrum.Ik wandel nu tot aan KP 26 in de Beukendreef en ga over een bruggetje de Blauwhuisbeek over.Ik kom aan bij een recent gebouwde wijk (Wildenburg) en wandel rechts naar de Sint-Joriskerk. Naast de kerk zie je rechts het nieuwe kasteel ’t Blauwhuis.Wat info:
Het Kasteel 't Blauwhuis, in de 16de eeuw gebouwd door Jan Wyts de jonge (+1533), voorvader van het geslacht Wyts de la Boucharderie werd gesloopt in 1986 en stond langs de overkant van de weg. Er blijven enkel nog oude bijgebouwen achter als nostalgische getuigen.

Ik wandel nu naar KP 27. Na 100 meter sla ik linksaf de Oude Bruggeweg in. Ik volg verder de knooppunten 28, 29 en vanaf hier wandel ik opnieuw in het Domein Lippensgoed-Bulskamp.Iets voorbij knooppunt 9 verlaat ik de route nog eens om een kijkje te nemen naar de Bornebeek die ontspringt in het provinciedomein.Ik keer op mijn voetstappen terug en vervolg mijn weg naar KP 8. Aan dit punt is het Cafetaria Bulskampveld gevestigd. Restaurant, Tearoom, speelplein een groot terras…Daar passeer ik de ‘Dankkapel Voor Onze-Lieve-Vrouw’.Wat info:
De dankkapel werd in 1920 gebouwd door de familie Lippens en de bewoners van Bulskampveld omdat ze tijdens WOI gespaard gebleven waren van bombardementen.

Ik volg verder KP7 en KP 13. Net voor het bereiken van KP 13 zie ik het Kasteel Lippensgoed (Kasteel Bulskamp).Ik bezoek ook eventjes de kruidentuin en het ‘Opvanghuis voor Vogels’ .

 

Nu wandel ik naar het KP 12 en 19. 400 meter verder ben ik terug aan KP 18 waar ik vertrokken ben.

De wandeling zelf is 15,9 km lang. Ik wandel vandaag 18,07 km bijeen door een 2-tal omleidingen aan KP10 en KP 9 en het bezoek aan de 'Kruidentuin'.Bekijk hier het foto-filmpje en download hier de gpx-file.
Terug naar de inhoud