W82-20.21 Moorslede

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W82-20.21 Moorslede

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Juni 2021 · 7 juni 2021
Tags: MoorsledePassendale
Maandag 7 juni 2021

Vandaag, zonnig en bijna windvrij, wandel ik 21,23 kilometer in 'Moorslede'. Het is een mooie tocht die zelfs 'Passendale' aan doet al is het echt spelen met de grens met Passendale. De wandeling gaat ook in het 'Vierkaven domein'.

Wat info over Moorslede & Passendale:
Moorslede is een plaats en gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt ruim 11.000 inwoners. Het is een landelijke gemeente en in de volksmond spreekt men van Moorslé. Moorslede moet niet verward worden met de aangrenzende deelgemeente Moorsele van Wevelgem.

Passendale is een landelijk dorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen en tegenwoordig de hoofdgemeente van Zonnebeke. Het ligt op de Midden-West-Vlaamse Heuvelrug, die doorloopt richting Westrozebeke. Tot 1977 was Passendale een zelfstandige gemeente.

Domein Vierkaven:
Het Vierkavenbos beslaat 18 hectare en is een paradijs voor de natuurfanaat. Op het domein is ook een lus voor ruiters en mountainbikers voorzien, die als aanvulling op de Stroroute dient. Wandelaars kunnen de Vierkavenboswandelroute wandelen, een wandelroute die je meeneemt langs een variatie aan landschappen. De route passeert onder andere langs het bos, maar je geniet ook van weidse vergezichten over de regio. (info Westtoer)

Bekijk hieronder wat foto's
Terug naar de inhoud