W73-20.21 Wandelen met 'Jempi Monseré'.

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W73-20.21 Wandelen met 'Jempi Monseré'.

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Mei 2021 · 3 mei 2021
Tags: RoeselareJempiMonseréKrottegelBeveren
Maandag 3 mei 2021

Op een maandagmorgen start ik in 'Krottegem' (Roeselare). Velen weten niet dat hier een echte wielerlegende geboren werd. Voor de anderen die het wel zouden weten is dit 'Jean-Pierre Monseré'. Veel te vroeg van ons heengegaan.

Wat info:
Jean-Pierre "Jempi" Monseré was een Belgisch wielrenner (Roeselare, 8 september 1948 – Lille (België), 15 maart 1971). Hij was actief als profrenner tussen 1969 en 1971 voor Flandria. In 1970 werd hij wereldkampioen wielrennen in Leicester. Hij overleed tijdens een kermiskoers van Retie in Lille.Als ik Beveren (Roeselare) bereik passeer ik voorbij het kerkhof. Hier is ook de laatste rustplaats van deze bekende wielerlegende.

Wielerlegende Jean-Pierre Monseré verongelukt op 15 maart 1971, tijdens een Wielerwedstrijf in Retie, in regenboogtrui. Hij knalde frontaal op een stilstaande auto. Hij was amper 22 jaar. Zijn laatste rustplaats bevindt zich hier op dit kerkhof in Beveren (Roeselare). Ook zijn zoontje Giovanni ligt er begraven. Hij stierf in 1976 op net dezelfde manier als zijn vader. Getooid in zijn regenboogtruitje botste hij met zijn fietsje op een auto. Hij was amper zeven jaar. Echtgenote Annie: "Er moet toch iets zijn waarom ze je man en je kind zo vroeg van je wegnemen. Ik heb nooit een antwoord gekregen op die vraag, maar soms denk ik dat ze te perfect waren". Wie het graf wil bezoeken: aan de ingang van het kerkhof volg je de weg nr. 40. Iets verder aan de linkerkant is het graf te zien.

Terug naar de inhoud