Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W45 Willemeau (Doornik)

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Juni 2019 · 28 juni 2019
Tags: WillemeauDoornikTournaiHainautHenegouwen
Vrijdag 28 juni 2019

Ik start mijn wandeling aan de kerk 'Saint-Géry' van Willemeau nabij Doornik.


Wat info:
De kerk Saint-Géry, van neoromaanse stijl, werd gebouwd tussen 1859 en 1863 volgens de plannen van de beroemde architect Bruyenne zoals bijvoorbeeld de kerk Saint-Amand d'Allain. De klokkentoren is, naar men zegt, een symbolische weergave van de vijf torens van de kathedraal van Doornik. Binnenin zie je een prachtig beeld, oorspronkelijk polychroom, dat Saint Géry voorstelt (13e eeuw).
Het was op het plein, staande op een stenen sokkel, dat de stadsomroeper zijn aankondigingen deed op zondag na de diensten.

Na een 500 meter wandel ik al tussen de velden...
                                                                            

in een prachtige natuur.
                                  

Ik passeer de 'Eglise Saint-Amand' van 'Ere'.Ik wandel in een prachtige natuurlijke omgeving.Ik nader de grens met Doornik.
                                            

Aangekomen in Doornik zie ik de 'Onze-Lieve-Vrouwkathedraal'. Een prachtig bouwwerk.


Wat info:
De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal (cathédrale Notre-Dame de Tournai) is de kathedraal van het bisdom Doornik (Frans: Tournai). Ze valt op door haar vijf evenhoge torens. Deze romaanse kathedraal werd in 2000 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst. Ze is aan Onze-Lieve-Vrouw gewijd. De kathedraal is met haar 134 meter lengte een van de grootste kerken van België. Architectonisch gezien is het een van de belangrijkste gebouwen van België, een baanbrekende romaanse voorloper met tal van elementen die in de gotiek hoogtij zouden vieren. Nadien is men er nergens in geslaagd om het harmonieuze beeld met de vijf even hoge torens te evenaren.

Via de 'Grand Place' wandel ik verder naar de 'Rue Du Four Chapitre'.Ik wandel voorbij het 'Musée d'Histoire naturelle & Vivarium'.


Wat info:

Ik wandel nog eens voorbij de 'Briquèterie D'Ere'.


Wat info:
Verlaten fabriek in het midden van bomen en takken, een plaats zoals ik ze mooi vind. De fabriek werd jarenlang verlaten en was in bedrijf aan het begin van de twintigste eeuw. (meer info hierover)

Ik stap verder en kom aan de 'Oude kerk' van de 'Paters Passionisten van D'Ere'.


Wat info:

Tijdens mijn wandeling kan ik ook genieten van een mooi 'vlasveld' die in bloei staat...Ik stap verder in een prachtige omgeving en geniet met volle teugen van de omgeving.Na 16 kilometer kom ik terug aan in 'Willemeau'. Bekijk hierna alle info over deze wandeling.

Terug naar de inhoud