Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W30-19.20 Landelijk Beselare

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Maart 2020 · 7 maart 2020
Tags: BeselareZonnebeke
Zaterdag 7 maart 2020

Ik start de wandeling in de 'Magerheidstraat' aan de herdenkingsteen van 'Second Lieutenant Bennie en Lieutenant Metheral' in Geluwe. Beide piloten crashten hier op 5 juni 1917. Dat gebeurde na een luchtgevecht tijdens een fotoverkenning boven Menen.In de 'Kleine Roeselarestraat' geniet ik met volle teugen van de omgeving en het zonnetje.Vanuit de 'Potteriestraat' heb ik een mooi zicht op de 'Sint-Martinuskerk' van Beselare.


Wat info:
De Sint-Martinuskerk is de parochiekerk van de tot de West-Vlaamse gemeente Zonnebeke behorende plaats Beselare, gelegen aan het Kerkplein. Aanvankelijk stond er vermoedelijk een 12e-eeuwse kruiskerk, gebouwd in bergsteen. Tijdens de 14e en 15e eeuw werd het koor vergroot en werden zijbeuken bijgebouwd. De kerk had te lijden van de beeldenstorm en werd daarna hersteld. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de kerk vrijwel geheel verwoest, om tussen 1922 en 1925 te worden herbouwd in neogotische stijl.
Het betreft een bakstenen driebeukig kerkgebouw met voorgebouwde westtoren. De toren heeft vijfgeledingen, hoektorentjes op de trans en een naaldspits. Hij wordt geflankeerd door een traptorentje.
Het meubilair is overwegend neogotisch. Wel is er een arduinen grafsteen van ridder Adrien Vander Woestine uit 1527.

Vanuit de 'Molenvoetweg' dwars ik de 'Beselarestraat' (N303), neem rechtsaf en wandel 25 meter verder het 'Smessewegeltje' in.Ik neem verder de 'Jokweg' linksaf en die gaat lichtjes bergop. Hier heb ik ook een mooi zicht en neem een foto om dit vast te leggen.Na een 350 meter verlaat ik de 'Jokweg' en wandel schuin rechtsaf een onverhard pad in... Het pad is vandaag echt drassig door de regen van de afgelopen dagen.
Je kan hier ook altijd de 'Jokweg' blijven volgen tot aan de 'Grote Passendaelestraat' en daar linksaf nemen.Ik bereik dus opnieuw de 'Potteriestraat' waar ik linsaf het pad neem naar de 'Beselarestraat' in Wervik.Ik volg hier een stuk van de 'Boerenkrijgroute'. Het is een prachtig stukje natuur en daar geniet ik opnieuw ten volle van.Ik wandel het gehucht de 'Arkemolen' binnen. Het gehucht behoort bij Geluwe en kreeg de naam door de verdwenen 'Arkemolen'.


                                                     Foto in privécollectie

Wat info:

Ik volg nu de 'Oude Ieperstraat' en wandel voorbij een mooi gerestaureerde bakkerij.


Op de hoek van diezelfde straat ga ik linksaf en wandel terug in de 'Magerheidstraat' richting gedenksteen waar ik vertrokken ben. Na 18,01 kilometer ben ik terug aan het begin van de wandeling. Voor alle info klik je hieronder...


Terug naar de inhoud