Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W29-19.20 Halluin-Bousbecque-Roncq-Menen

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Maart 2020 · 4 maart 2020
Tags: FrankrijkMenenBousbecqueHalluin
Woensdag 4 maart 2020

Ik start de wandeling in de Moeskroenstraat (Menen) niet ver van de watertoren. Na een poosje langs de N32 te hebben gewandeld ga ik de trappen af en kom zo aan de Leie terecht.Net voor ik de 'Rijselstraat' in Menen bereik wandel ik voorbij 'De Panden'.Wat info:
Door de Leiewerken in het centrum van Menen die er in 2020 zitten aan te komen, is De Vlaamse Waterweg volop bezig met panden te verwerven. “Omdat die panden lange tijd dreigden leeg te staan hebben we met enkele kunstenaars en verenigingen aangedrongen om die panden tijdelijk te kunnen gebruiken”, zegt Frederic Dehaudt die zelf ook een pand zal invullen.
 
Zeker al acht panden die de Vlaamse Waterweg kon verwerven in hun voorbereiding voor de Leiewerken die in 2020 beginnen, krijgen een tijdelijke invulling. “Tot één september gaan verschillende socio-culturele organisaties en kunstenaars die panden zelf een invulling geven”, zegt schepen van cultuur Griet Vanryckeghem. “Het idee is vanuit hen zelf gekomen, het is een uniek project en zal de buurt een extra dynamiek geven. (info HLN van 26 februari 2019)

Ik ben aangekomen aan de wandel- en fietsbrug. Ik vervolg mijn route door linksaf te wandelen en zo in 'Bousbecque' aan te komen.
De tocht gaat vooral over verharde wandelpaden.


Net voor ik het centrum van 'Roncq' zou binnen wandelen ga ik linksaf en neem de 'Carriére Rouge'. Een onverhard wandelpad die mij nar de D617 zal leiden.Aan de 'D191' zie ik de verbrandingsoven van Halluin en die is uitgerust om vernieuwbare warmte te produceren.


Lille Métropole, CVE Antares, Halluin Energy Recovery Centre

Wat info:
Aanleg van een Energy Highway om de restwarmte van het centrum te verbeteren. Energie-terugwinning naar de verwarmingsnetwerken van Lille (RESONOR), Roubaix
(R'ENERGIE), Mons en Baroeul (Mons Énergie) en Villeneuve d'Ascq (VILLAE).

Ik volg de 'D191' langs het wandelpad juist naast de weg. Aan 'Rue du Billemont' ga ik linksaf.Als ik de 'Route de Neuville' bereik nader ik het einde van mijn wandeling doch is het nog altijd zo'n 3 kilometer wandelen.Ik wandel linksaf in de 'Avenue Du Mont Des Louvries' en geniet van een mooi stukje groen.


Ik wandel voorbij een monument in de 'Boulevard de Roncq' met als opschrift 'L'abbé Lemire'.Wat info:
Pater Jules Lemire, plaatsvervanger en burgemeester van Hazebrouck (Noord) aan het begin van de 20e eeuw, was een voorloper van het sociaal katholicisme.
Hij stierf in 1928, een paar maanden voor een nieuwe verkiezing. Zijn parlementaire werk, van grote rijkdom, is in wezen sociaal en familie. Hij is de initiatiefnemer van hervormingen, zoals de wekelijkse zondagsrust, gezinstoelagen, de regeling van werktijden, nachtarbeid of de oprichting van een ministerie van arbeid. Om het 100-jarig jubileum van de arbeiderstuin te vieren, werd in 1996 een roos van Abbé-Lemire gecreëerd, die te bewonderen is in de tuinen van Élysée en de botanische tuin van Monaco. (info La Croix)

Bij het passeren van 'Koifarm Fournier in Halluin' ben ik nu echt dicht bij mijn startpunt van de wandeling gekomen.Verdere info zie je hieronder (klik op het kaartje)
Terug naar de inhoud