Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W19 Poperinge

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in December 2018 · 13 december 2018
Tags: Poperinge
Donderdag 13 december 2018

Met de trein naar Poperinge om van het station naar het KP 46 te wandelen waar ik start aan mijn wandeling. Met in de rug het station dwars ik de 'Ieperstraat' en wandel ik de 'Prooststraat' in tot aan de 'Bruggestraat'. Daar linksaf tot aan KP 46. De afstand is 230 meter van station tot KP 46.Pas begonnen en ik wandel voorbij de 'Sint-Janskerk'. Eén van de vele kerken op deze wandeling die ik zal passeren.Nadat ik het centrum van Poperinge aan het verlaten ben kom ik voorbij de oude brouwerij van Poperinge, deels gerenoveerd in loften.


Wat info:
"Zwijnland - Brasserie - Malterie - Lahaye - Frères" vlg. witgeschilderd opschrift van de mouteest. Voormalig brouwerij- en mouterijcomplex uit XIX en XX a met XVIII d-brouwerswoning, waarvan de benaming verwijst naar de oude heerlijkheid Zwijnland ca. 1660 aangekocht door de St.-Bertinusabdij van St.Omaars; in werking tot in de jaren 1960 en thans deels fungerend als drankenopslagplaats. Blikvanger omwille van het groot en compact volume, gelegen aan de stadsrand tussen de Casselstraat.

Ik wandel een natuurgebied in tot ik de 'Provenstraat' bereik.Tijdens de wandeling zie ik ook vele, nu kale, hopvelden. Het is iets typisch voor de streek.Nadat ik een 2-tal kilometer de 'Provensweg' (N308) volg, deze ga dwarsen, om zo de richting van het gehucht 't Vogeltje te volgen.Als ik door het centrum van 't Vogeltje wandel zie ik rechts van mij nog een oude kapel. Deze kapel maakte vroeger deel uit van het kloosterorde 'St.-Vincentius à Paulo'.


Wat info:
De kloosterzusters leefden van de opbrengsten van hun kantwerk en van de door hen uitgebaatte hoeve; echter opheffing van de kantwerkschool in 1939, en stopzetting van de landbouwuitbating in 1975 tengevolge van de voortdurende daring van de hopprijzen. Gebouwencomplex met oudste gedeelte uit XIX b-c gevormd door het klooster met de voormalige hoevegebouwen gegroepeerd rondom een deels begraasde rechth. binnenplaats, en ten 0. aansluitende kapel; haaks aansluitend klaslokaal l. tegen de straatgevel met voortuin voorzien van hek. Ten westen, aanpalend laag schoolgebouw uitziend op speelplaats; dateert naar verluidt van 1937. (De schoolgebouwenen het kloster werden in 2013-14 afgebroken.) Moestuin en kleine boomgaard resp. ten N. en N.O. van het complex.

Wandelen in de 'Canadaweg' waar ik mooie beelden kan vastleggen.De wandeling gaat doorheen een stukje van de 'Sixtusbossen'. Het is hier rustig en stil.
Nadat de 'Sixtusstraat' overgaat in de 'Groeningestraat' wandel ik voorbij één van de vele wegkapelletjes.Aan 'Bowling De Goe Smete' ga ik linksaf en kom aan het beginpunt van de wandeling. 17,12 km staan zo bijgeschreven op de teller. De wandeling zelf is 16,2 km lang.
Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.
Terug naar de inhoud