Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W19-19.20 Zulte

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in November 2019 · 22 november 2019
Tags: ZulteOlseneDeinzeWandelen
Donderdag 21 november 2019

Ik start vandaag op het kerkplein aan de parochiekerk Sint-Petrus en Paulus. Een grote parking waar de wagen kan geparkeerd worden. Het is fris, de termometer duid -2 graden aan.Wat info:
Eerste Romaans kerkje vermoedelijk uit midden 12de eeuw daar in 1182 reeds het patronaat door de bisschop van Doornik afgestaan werd aan de Sint-Maartensabdij van Doornik. Volgens F. De Potter, binnenin nog Romaanse elementen, onder meer aan toren. Uitbreiding begin 16de eeuw in laat-gotische stijl, onder meer de achthoekige torengeleding en het koor. Volgens 17de-eeuwse documenten (onder meer kaart van 1629) een eenbeukige kruiskerk met slanke achthoekige kruisingstoren onder hoge naaldspits. (info: Agentschap Onroerend Erfgoed)

Ik zie aan mijn startpunt direct een 'kunstwerk'. De titel van dit werk luidt: "Zulte, firtelt en drinkt, tot de bok in 't bier verzinkt."Ik weet nu al dat er mooie foto's kunnen genomen worden...Ik wandel overwegend op rustige wegen.Ik bewandel ook het 'Ondernemersbos'. Een bos gerealiseerd door het stadsbestuur en bedrijvenvereniging van de Zaubeek.Ik wandel voorbij vele huisjes uit de vroegere tijd. Het gebeurt soms dat er kleurrijke was buiten hangt.Ik wandel ook regelmatig langs paden die enkel voor voetgangers en fietsers bestemd zijn.Een kapel die ik voorbij wandel is geschonken door de familie Van Den Broecke - De Meester.Op het eind van de 'Processiestraat' wandel ik de 'Beekstraat' in.Ik wandel ook het 'Jeugdhuis Kiekeboe' voorbij. Dit staat jammerlijk te koop.Ik kom zo aan in de 'Limanderdreef' en begeef mij naar de start op de parking aan de kerk.Alle info hieronder

Terug naar de inhoud