Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W18 Celles

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in December 2018 · 10 december 2018
Tags: Celles
Maandag 10 december 2018

Een wandeltocht van 18 km in Celles en omstreken.Ook af en toe eens achterom kijken kan mooie beelden opleveren.Tijdens het wandelen in 'Rue Du Petit Hollaye' kijk ik eens links van mij. Ik zie 'de Kluisberg'.


Bij dit mooie weer is de natuur mooi.Ik wandel vele boerderijen voorbij die waarschijnlijk een hele geschiedenisboek kunnen schrijven.Hier sneuvelde Luitenant U.S. J.R. Frazier op 21 januari 1944. Daarvoor werd er een kapel gebouwd die ik voorbij wandel.Bij dit zicht steek ik over de grens van de 6000 wandel kilometers.In 'Cordes' passeer ik de 'Sint-Georgiuskerk' uit de 12de eeuw.


Wat info:
Cordes is een dorp in de Belgische provincie Henegouwen, en een deelgemeente van de Waalse gemeente Frasnes-lez-Anvaing. Cordes was een zelfstandige gemeente, tot die bij de gemeentelijke herindeling van 1977 toegevoegd werd aan de gemeente Frasnes-lez-Anvaing.

In de 'Rue D'Ogimont wandel ik een kapel voorbij ter ere aan O.L.Vrouw.Op het eind van de wandeling zie ik de kerk van Celles opduiken en al snel kom ik terug aan het beginpunt van de wandeling.Hierna nog wat informatie over deze tocht.

Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.


Terug naar de inhoud