W11-21.22 Dadizele-De schat van Ridder Jan

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W11-21.22 Dadizele-De schat van Ridder Jan

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Oktober 2021 · 28 oktober 2021
Tags: DidizeleMoorsledeSlypskapelle
Donderdag 28 oktober 2021

Wandelen in Dadizele bij uitstekend weer. Een prachtig najaars zonnetje straalt. Ik start in de 'Remi Dewittestraat' aan het informatie-kantoor van Dadizele. De 'Baseliek' is tijdens deze tocht overal aanwezig.Wat informatie:
De Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Dadizele is een basiliek in de Belgische plaats Dadizele. Het is een basilica minor. De titel van basilica major is voorbehouden aan kerken in Rome. Ze is toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw en opgetrokken in neogotische stijl, naar ontwerp van de Engelse architect Edward Welby Pugin. (meer info kan je hier vinden)

Langs de 'Beselarestraat' wandel ik voorbij het 'Dadizeele New British Cemetery' die ik aan mijn rechterzijde laat liggen.Meer informatie:
Dadizeele New British Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in het Belgische dorp Dadizele, een deelgemeente van Moorslede. (voor meer info klik je hier)

In 'Slypskapelle' net aan de kerk vind je een grafsteen van 'David Chalmers Burns'.Meer informatie:
Net naast de Sint-Theresiakerk in Moorslede ligt een schuinstaande hardstenen grafplaat, waarop een Keltisch kruis op een trapeziumvormige sokkel staat. Het betreft het graf van David Chalmers Burns. (meer info hier)

In de 'Waterstraat' aangekomen zie ik aan de rechterkant een bunker in een weide. Het is de 'Duitse Bunker Sinner Farm'.Meer informatie:
Duitse bunker in een weide ten noorden van de hoeve op adres Waterstraat 80, ten noorden van de dorpskern van Dadizele, ten zuidoosten van het gehucht Slypskapelle en het dorp Moorslede, ten westen van de weg Roeselare-Menen. (hier meer info)

Ondertussen ben ik stilaan aangekomen aan mijn startplaats. Op de hoek van de 'Kleppestraat' en de 'Sperredreef' zie ik de 'Daisel Poort'.Nog 500 meter te wandelen en ik kom terug aan het 'Informatie kantoor' waar ik mijn wandeling gestart ben. De wandeling is 11,85 kilometer lang.Terug naar de inhoud