W10-21.22 Wandeling Zonnebeke

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W10-21.22 Wandeling Zonnebeke

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Oktober 2021 · 22 oktober 2021
Tags: ZonnebekePassendaeleIeperBeselaere
Vrijdag 22 oktober 2021

Vandaag prachtig wandelweer. Ik vertrek naar Zonnebeke waar ik een tochtje van 12,78 kilometer wil maken. Aan het begin van de wandeling passeer ik aan het Memorial Museum Passchendaele 1917.Wat informatie hierover:
Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt de Slag om Passchendaele in 1917 in herinnering. Er vielen toen ruim een half miljoen slachtoffers. Het museum is gevestigd in het kasteelpark van Zonnebeke en werd geopend in 2004. Het richt zich op de materiële aspecten van de Eerste Wereldoorlog. (meer op Wikipedia)

In het 'Polygoonbos' is het heerlijk wandelen, rustig en genieten van de natuur en de geluiden van de vogels.Meer informatie over het Polygoon bos:
Het Polygoonbos, of Doelbos of Den Doel is een bos in de Belgische gemeente Zonnebeke. Het is na het Zoniënwoud het oudste domeinbos van België. Het bos is ongeveer 69 ha groot en ligt 1,6 km ten zuiden van het dorpscentrum van Zonnebeke. Net ten zuidwesten van het bos loopt de snelweg A19. (meer op Wikipedia)


Ik verlaat het Polygoonbos en zie een indrukwekkend bronzen beeld van een Highlander, een Schotse soldaat. Het bronzen beeld staat ongeveer op dezelfde plaats waar op 10 en 11 november 1914 de eerste Slag om Ieper eindigde.Wat informatie hierover:
Dit standbeeld van een soldaat van het Bataljon Black Watch, werd in mei 2014 onthuld. Het staat aan de zuidwestelijke rand van het Polygoonbos. (meer informatie hier te vinden)

Na enige tijd wandel ik voorbij het 'Brothers in Arms Memorial. Dit monument staat op het grondgebied van Zonnebeke. Lees er hier meer over...Op het eind van deze wandeltocht zie ik ook het mooie gerestaureerde station van Zonnebeke. Prachtig is het niet?Meer informatie hier:
Voormalig station aan de toenmalige spoorlijn Armentières-Oostende, zie andere wederopgebouwde stations van de N.M.B.S. in de streek. Huidige functie: onder meer stempellokaal en brandweerarsenaal. (meer hier en hier ook)Terug naar de inhoud