Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W09-19.20 Verrassende plekjes rond Bellegem

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Oktober 2019 · 11 oktober 2019
Tags: BellegemKooigemSintDenijsKortrijk
Donderdag 10 oktober 2019

Ik start aan KP1 in de 'Bellegemkerkdreef' aan het 'Woon en Zorgcentrum de Zon'. Deze plaats bereik je vanaf de parking achteraan de kerk en neem rechtsaf aan de schoolpoort bergaf.Na zo'n 1,2 kilometer bereik ik het 'Argendaalpad' dat uitkomt op de drukke N50. Opgepast hier bij het oversteken.Na het dwarsen van de N50 wandel ik de 'Beerbosstraat' in.  

                                                                                                 

In die 'Beerbosstraat' wandel ik voorbij 'De Grenshoeve'. Het is een zelfoogsthoeve met biologische seizoengroenten, eetbare bloemen, kruiden en klein fruit. Alles kan zelf vers van het veld geoogst worden. Je kan er ook fruit- en groentenpaketten bestellen.De mooie verzichten die ik tijdens de wandeling te zien krijg zijn prachtig.Ook wandel ik voorbij talrijke kapelletjes, het een wat mooier dan het andere...
In de 'Priesterstraat' wandel ik voorbij de B&B In de Deugdzonde'.


Wat info:
B&B De Deugdzonde heeft moderne kamers in het rustige buitengebied van Sint Denijs. Het heeft een restaurant dat uitkomt op een terras. In de grote tuin bevinden zich barbecuefaciliteiten en een buitenzwembad. (meer info op: LetsBookHotel.com)

Op sommige plaatsen was het wel echt héél drassig na de regen van de dag ervoor. Goed schoeisel was dus zeker nodig.Ik blijf KP78 volgen en bereik de 'Zandbeekstraat' die ik volg tot de 'Pevergnestraat'.Ik wandel daar rechtsaf en zie het 'Grandvalbos' recht voor mij uit.


Eens voorbij het 'Grandvalbos' passeer ik vele hoeves elk met hun verhaal.
Wat info:
Hoeve Grundeval: Sterk verbouwde hoeve, die in kern teruggaat tot de 18de eeuw.
Goed te Buyckinghe: Eertijds het 13de achterleen van het Hof van Kooigem.
Hoeve De IJzerenhand: Mooie gerestaureerde hoeve in de IJzerhandstraat
Goed te Davits: Deze hoeve dateert uit 1801 en werd uiterst kwalitatief gerenoveerd in 2000. Dankzij de vele bijgebouwen, omliggende gronden en vijver zijn er tal van mogelijkheden.

Ik wandel voorbij het 'Slosse's Kruis', ook 'Slossens Kruis' genoemd. (Info zie wandeling W03-19.20 Bellegem)Vanuit de 'Kloosterdreef' zie ik 'Brouwerij Omer Vander Ghinste' opduiken.De wandeling van 19,63 kilometer zit erop en ik wandel voorbij de brouwerij Vander Ghinste als ik naar mijn wagen toestap.Ik heb in totaal 20,16 kilometer afgestapt...            Terug naar de inhoud