Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Treinstapper

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door in November 2017 · 16 november 2017
Tags: BruggeBeernemTreinstapper
Donderdag 16 november 2017

Vanuit Menen naar Brugge met de trein om een etappe te bewandelen van de 'Treinstapper'. Etappe Brugge - Beernem (17,82 km)
Langsheen heel rustige wandelpaden in de vrije natuur richting Beernem wandelen om daar dan de trein naar huis te nemen. Fantastisch toch...

Het begon aan het station van Brugge waar via het stationsplein de drukke R30 moet worden gedwarst. Geen nood er staan lichten.
Vandaar wandel ik verder langs het Minnewater, op het einde van de Katelijnepoort ga ik rechtsaf het water over om opnieuw rechtsaf te wandelen langs het kanaal richting Beernem. Ik draai linksaf naar de Heilig Hartkerk van Assebroek om vanaf daar een oude trein-/ tramroute te volgen.

Deze route loopt door de Assebroekse Meersen. Ik wandel ook nog doorheen Gevaerts-Noord (Natuurgebied Vallei van de Zuidleie) waar ik deze dieren tegenkwam.

De wandeling eindigt aan het station van Beernem. Een gpx-file kan je vinden op mijn website (link bovenaan) alsook kan je hier of op mijn website het foto-filmpje bekijken.
Klik hier voor het foto-filmpje.
  


Terug naar de inhoud