Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W6 Rumbeke

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in September 2018 · 17 september 2018
Tags: Rumbeke
Maandag 17 september 2018

Rumbeke dorp is mijn bestemming vandaag. Ik start in de ‘Sint-Petrus en Paulusstraat’ bij de parking aan de gelijknamige kerk. De wandeling is 13 km lang.Ik sla rechtsaf het ‘Kerkplein’ in die verder overgaat naar de ‘Hoogstraat’. Daar wandel ik het ’Baljuwhuis’ voorbij.


Wat info:
Het baljuwhuis is een historisch gebouw in Rumbeke, een deelgemeente van de Belgische stad Roeselare. De voormalige brouwerswoning staat aan de Hoogstraat 10. De woning werd opgetrokken in opdracht van Pieter Goudenhooft, hoofdbaljuw te Roeselare en Rumbeke (1592-1632). Het stond op de voormalige grens van de heerlijkheden Rumbeke en Hazelt. De familie Goudenhooft is in latere generaties verwant aan de families Folcque en van Zantvoorde. Pieter Goudenhooft overleed in 1635. (Wikipedia)

Aangekomen in de ‘Koestraat’ wandel ik een 120 meter en ga rechtsaf. Ik volg de bordjes ‘Met de hond het bos in’.De wandeling doe ik zonder hond. Al snel zie ik ‘Het Kasteel van Rumbeke’ voor mij.


Wat info:
Het kasteel bevindt zich langs het Sterrebos dat Prater van Wenen als model had. Het werd aangelegd tussen 1769 en 1774 onder leiding van tuinarchitect F. Simoneau. Langs de grote weide en vijver is een arboretum aangelegd. Op het plein voor het kasteel staat een indrukwekkende plataan, die vermoedelijk uit de 18e eeuw stamt, toen het park werd aangelegd. Het domein bevat ook een gedenkmonument aan zeven gesneuvelde Belgische soldaten die gestorven zijn tijdens zware gevechten rond het kasteel op 26 mei 1940. (Wikipedia)

In de ‘Moorseelsesteenweg’ kan je het kasteel van dichtbij bewonderen. Ik wandel verder… Aan de ‘Vijfwegen’ steek ik de straat over...... en wandel het ‘Sterrebos’ binnen.


Aan het bureel van de ‘Boswachter’ verlaat ik het ‘Sterrebos’ om aan de ‘Moorseelsesteenweg’ de ‘Rijksweg’ (N36) over te steken. Ik wandel rechts de ‘Oude Zilverbergstraat’ in om daar het ‘Bergmolenbos’ in te wandelen.Voorbij ‘’t Roodhuis’ en het ‘Muze’um L’ wandel ik voorbij ’The Light Meridian Line’.


Wat info:
Door ' in situ art ' langs één lijn dwars door Europa en Afrika te plaatsen en zo de Lichtmeridiaan zichtbaar te maken, kunst verbindt sites, autoriteiten, kunstenaars en mensen op één lijn van natuurlijke en creatieve schoonheid. De licht meridiaan heeft zijn eigen specifieke spoor: het gaat van het poolgebied over om de zee over te steken en Europa in België binnen te komen // de licht meridiaan verbindt bergen op wit, zilver en grijs // de licht meridiaan snijdt door landschappen en zichtbaar vanuit de lucht.

Na deze lus kom ik terug aan de gevaarlijke ‘Rijksweg’, ik steek deze over en neem de eerste straat rechtsaf. Hier kom ik al dicht bij het eindpunt van de wandeling. Als ik de ‘Koestraat’ dwars wandel ik een pad in en zie links van mij de kerktoren.


Ik kom terug aan het ‘Kerkplein’.
Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.
Terug naar de inhoud