Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Rondje Koksijde

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Januari 2019 · 25 januari 2019
Vrijdag 25 januari 2019

Mijn tocht vertrekt vanaf de parking op het Kerkplein aan de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk. De weersverwachting is niet super maar toch waag ik het erop te vertrekken.


Wat info:
De Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk, ook wel bijgenaamd de "kathedraal van het licht", is een katholieke kerk in het Vlaamse Koksijde-dorp. Deze parochiekerk dateert uit 1956-1962 en werd ontworpen door architect Jozef Lantsoght (1912-1988). (info Wikipedia)

Na ongeveer 1,5 km stappen wandel ik een houten pad op richting 'Basisschool Koksijde'.Ik kom voor een eerste maal in 'De Noordduinen' terecht. Deze zal ik tijdens de mijn tocht regelmatig binnenwandelen.Tijdens deze passage kom ik langs het 'Coxyde Military Cemetery'...Net voor ik de N8 oversteek zie ik de Zuid Duinenmolen of Zuid-abdijmolen voor mij.


Wat info:
Deze houten standaardmolen op teerlingen is afkomstig uit Houtem bij Veurne, waar hij door het leven ging als 'Lootvoetmolen'. De laatste Houtemse molenaar (Sylvain Lootvoet) overleed op 12 maart 1942 als oorlogsslachtoffer.
De molen kwam in 1952-53 naar Koksijde. In 1984 volgde een grondige restauratie. (info: Belgiumview)

Wat verder op mijn tocht kom ik in het natuurreservaat 'Houtsaegerduinen en Kerkepannebos' aan.


Wat info:
De Houtsaegerduinen en het aangrenzende Kerkepannebos vormen een waardevol stukje groen aan de Belgische kust. Het droge duinlandschap van de Houtsaegerduinen behoort tot de best ontwikkelde van de hele kust en het Kerkepannebos is één van de oudste bosjes aan de kust.
Je kan dit ingesloten stukje natuur ontdekken aan de hand van 3 korte wandelpaden. (info Agentschap Natuur en Bos)

Ik wandel op de zeedijk van 'Sint-Idesbald' tot aan 'Koksijde Bad'.Een mooie 'bankfoto' kan er nog op de gevoelige plaat bij...Ik zie recht voor mij de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk opduiken en weet zo dat ik dicht bij het vertrekpunt van de wandeling kom.
Deze wandeling is 10,74 km lang.


Terug naar de inhoud