Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Renesse

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in April 2018 · 7 april 2018
Maandag 2 tot vrijdag 6 april 2018

Een 5-daagse wandelvakantie in Renesse (Zeeland). De weergoden hadden slecht weer voorspeld maar alles viel best mee. De zon was meermaals van de partij en afrekenen met de (soms) hevige wind was een uitdaging.
                                                                 

Het begon op 2 april met een luswandeling van 14,25 km. Deze wandeling bracht me naar de kust van Renesse waar ik moest optornen tegen een hevige wind. Toen ik arriveerde aan het ‘Watergat’ kwam de zon erdoor.
                                                                           
Dinsdag 3 april, samen met Linda, wandelden wij bijna 9 km bij elkaar. Ook deze tocht bracht ons naar de kust. Bij ‘Pension Zeerust’ genoten we van een aperitiefje, een hapje en ook van de zon.
                                            

Op mijn wandeling van woensdag 4 april in de namiddag had ik te kampen met een zwaar onweder. Toch moest ik erdoor als ik terug in Renesse wilde geraken. Dat lukte dan ook. In de voormiddagwandeling was de zon zelfs van de partij.
Totale afstand van deze dag: 31,51 km.


Brouwershaven was de bestemming van donderdag 5 april. Met de wagen ernaar toe, parkeren en wandelen. Eerst een stadswandeling die een 5,19 km lang was. Na een korte middagstop vertrok ik dan te voet terug naar Renesse. Vanuit Brouwershaven via Brijdorpe en Ellemeet kwam ik na 14,35 km terug in Renesse aan.Laatste dag op 6 april startte ik aan het hotel om 6,57 km verder aan te komen bij de parking waar Linda al op mij stond te wachten om de luswandeling van 9,62 km aan te vatten. We begonnen eraan in de A. Van Der Weijdenweg. Op het eind waar wij linksaf onze weg vervolgden staat er een uitkijktoren. Hier heb je een prachtig verzicht op de omgeving. De wandeling ging verder langs de ‘Domaniale Bossen’ en het ‘strand van Westenschouwen’. Deze wandeling passeert ook langs de ‘Shelters boompjesput’.
                     
                    

Een héél geslaagde wandelvakantie…

Bekijk hier het foto-filmpje.


Download hier de gpx-files van de wandelingen:Terug naar de inhoud