Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W7 Ploegsteert

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Oktober 2018 · 8 oktober 2018
Tags: Ploegsteert
Maandag 8 oktober 2018

Wandeling van 13 km in en rond Ploegsteert. Ik laat mijn wagen op de parking rechtover het café 'Au Retour des Pecheurs'.Na een kleine kilometer, aan 'De Marmite' ga ik linksaf.250 meter verder ga ik rechts in en wandel ik nu in een prachtig natuurgebied. Zowel links als rechts van mij is er veel water te zien waar vogels hun thuis hebben.Aan de 'Briquetterrie de la Lys' ga ik rechtsaf en wandel zo naar de Leie toe. Onderweg passeer ik het Speedway circuit van Warneton.Net voor de 'Pont Rouge' neem ik links en wandel zo langs de Belgische kant van de Leie.Na een tijdje stappen zie ik de ' Eglise Saint Symphorien’ van Deulemont.De Leie blijf ik volgen tot ik de 'Thomas Bouquillonstraat' bereik en daar sla ik linksaf. In de Brouwerijstraat zie ik de oude brouwerij die nu volledig gerestaureerd is en dienst doet als woonappartementen.


Als ik terug richting startpunt wandel neem ik een prachtig aangelegde wandel- en fietsroute.


Ik wandel ook voorbij een monument uit WOI.Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.Terug naar de inhoud