Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Oostburg nabij Aardenburg

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Oktober 2018 · 31 oktober 2018
Tags: OostburgAardenburg
Woensdag 31 oktober 2018

Zonnige wandeltocht in Oostburg waar ik aan de parking van de 'Torenweidelaan' de wagen parkeer. Al snel passeer ik het 'Hospitaal Antonius' aan de 'Pastoor van Genklaan'.

Wat info over Oostburg:
Oostburg is een stad in de gemeente Sluis, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het is sinds de gemeentelijke herindeling van 2003 de hoofdplaats van de gemeente Sluis. Oostburg ligt in West-Zeeuws-Vlaanderen. Met 4740 inwoners is Oostburg even na Breskens de grootste plaats in de gemeente Sluis. (info Wikipedia)Het weer is heel wat beter dan gisteren. Het is een 17-tal graden in de zon.Ik wandel rondom de 'Golfclub De Brugse Vaart'.  

De 'Eenhoorn' is een kenmerk van Aardenburg.   

In de 'Boomkreekweg' wandel ik richting het 'Groote Gat'

                                 

Ik wandel er schapen voorbij en tijdens de wandeling leg ik mooie beelden vast.
Aan het natuurgebied 'Fort Nijevelt' wandel ik het 'Groote Gat' in.Bij het verlaten van het 'Groote Gat' zie ik een info-bord over 'De Linie van Oostburg' tussen 1604 en 1673.


Wat info hierover:
De Linie van Oostburg was een Linie van Communicatie bij Oostburg die deel uitmaakte van de Staats-Spaanse Linies en in gebruik was bij de Staatse troepen.
De Linie werd aangelegd in 1604, toen Prins Maurits een groot deel van het huidige West-Zeeuws-Vlaanderen had veroverd. De Linie verbond een aantal reeds aangelegde forten en enkele reeds bestaande Spaanse forten met de versterkte stad Oostburg. Ze omsloot de Veerhoekpolder ten westen van Oostburg, terwijl ze naar het oosten toe ook het Groote Gat beschermde. Naar het noorden toe was er nog een aftakking naar fort Scherpbier.

De Linie omvatte een elftal forten met o.a.:
Fort Nijevelt (ten zuiden van Oostburg) (info Wikipedia)

Ik wandel in het centrum van Oostburg de markt, de Protestantse (hervormde) kerk voorbij en ben wat verder terug aan het startpunt van de wandeling.De teller staat op 10,7 km vandaag.


Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.
Terug naar de inhoud