Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Nonnenbospad

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in November 2018 · 8 november 2018
Tags: WevelgemwandeltNonnenbospad
Donderdag 8 november 2018
Startpunt van de wandeling is de parkeerplaats voor het zwembad in Wevelgem. Ik steek de straat over en passeer voorbij ‘Het Kasteel’. De bewegwijzering is geel/rood.


Wat info:
Het kasteel werd in 1894-96 gebouwd door de familie Jules Vanackere-Van der Mersch en diende als woonhuis. Kunsthistorisch is het een mengsel van allerhande neostijlen. De familie Vanackere bezorgde Wevelgem vier burgemeesters. In 1954 werd het domein door het gemeentebestuur aangekocht. In het park (4 ha) bevinden zich veel merkwaardige bomen, sommige meer dan 90 jaar oud. Een boomleerpad, uitgestippeld door de groendienst, leidt je langs een 50-tal verschillende soorten bomen. (infobord Kasteel)

Tijdens de wandeling in de ‘Schoolstraat’ zie ik een glimp van de Sint-Hilariuskerk van Wevelgem.
Aan de schuur ga ik linksaf…


Wat info:
Rivierstraat z.nr. Drie vlasschuren van 1908, cf. sluitsteen met letters E.I.S.-K.D.L., opgetrokken in opdracht van de familie Deman-Lannoye. Trapgevels van rode verankerde baksteen met centrale boogvormige poort. Architectuur in eigen buurt.

Ik nader het ‘Leiebos’ en voorbij het brugje wandel ik linksaf het ‘Leiebos’ in.Het 'Leiebos'...
Wat info:
Het Leiebos is te bereiken via verschillende paden: viahet jaagpad langs de Leie of via de toegangswegen langs de Guldensporenstraat en de Notelaarstraat. Het situeert zich tussen de autoweg E 403 en de A19. Het bos is gedeeltelijk ingericht als speelbos voor de jeugd, de rest van het bos is voor de wandelaars vrij toegankelijk via de bospaden. Aanplantingen zijn gebeurd met inheemse boom-en struiksoorten: zomereik, els, zwarte els, linde, berk, hazelaar, sleedoorn. De twee Oude - Leiearmen, een gevolg van de rechttrekking van de Leie, hebben een grote natuur-en recreatiewaarde. De Leiearm, parallel met de Leie, wordt in hoofdzaak ingericht voor visrecreanten.Er kan op meer dan 10 soorten vis gevist worden. De Leiearm, evenwijdig met de E 403, wordt ingericht als paaiplaats voor vissen en als rustgebied voor vogels en amfibieën.

Het oude jaagpad brengt mij naar de oevers van de Leie. Ik volg de ‘Leie’ stroomopwaarts richting Wevelgem.Ik kan nog mooie beelden maken van mijn wandeltocht.Tijdens de wandeltocht kom ik voorbij de 'Site Dermaux'


Wat info:
Vanaf de oever van de Leie hebben we een goed zicht op de imposante bedrijfsgebouwen van het vlasbedrijf, door G. Busschaert in 1938 opgericht. Het bedrijf bestond uit een roterij met twaalf putten, een zwingelarij en een loods en werkte als vlasbedrijf tot 1992.

De ‘Abdijpoort’ is hier niet ver uit de buurt.In de ‘Gemeentelijke Hovingen’ neem ik nog wat prachtige beelden…


 

Ik wandel hier 9,14 km erbij.
Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.Terug naar de inhoud