Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Moerbrugge

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Maart 2018 · 26 maart 2018
Tags: Moerbrugge
Maandag 26 maart 2018

Ik parkeer de wagen op het Moerbekeplein en begin mijn tocht aan de Sint-Godelievekerk van Moerbrugge.Wat info:
Parochiekerk van het gehucht Moerbrugge. Sobere, traditionele parochiekerk met invloeden van de art deco, gebouwd in 1933 naar de ontwerpplannen van architect Marcel Hocepied (1893-1962). De niet-georiënteerde kruiskerk is gelegen op de hoek met de Legeweg. Aan de kant van de Legeweg wordt de kerk omgeven door een grasperk, afgescheiden van de straat door een halfhoog, bakstenen muurtje. Langs het muurtje ter hoogte van het koor is een kapelletje bewaard ter ere van de Heilige Godelieve. (Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid)

Ik volg de Oedelemsestraat zo’n 350 meter vooraleer ik linksaf de Lettenburgstraat in wandel. 300 meter verder laat ik de Lettenburgstraat rechts liggen en wandel rechtdoor...... tot ik bij de Veldstraat aankom en deze rechtsaf neem. Aan het kruispunt met de Beverhoutstraat ga ik rechtdoor. Rechts van mij zie ik een veldkapel.


Wat info:
Veldkapel of Beverhoutsveldkapel nabij Moerbrugge, op de hoek van de Veldstraat en de Beverhoutstraat. Het is een neogotische kapel onder een zadeldak van leien. Vooraan zit een grote deur geflankeerd door twee blinde vensters. Langs de beide zijkanten zitten twee vensters. De achterzijde is afgerond. Boven op de kapel staat vooraan een klokkentorentje en achteraan een kruis. De deur en de ramen zijn in roodbruin geschilderd. (Wikipedia)

Ik wandel nu in de Veldkapelstraat en na 250 meter ga ik linksaf.

Ik ga rechtsaf voorbij het AZ Sint-Lucas. Ik wandel nu langs de Sint-Trudoledeken (waterloop) tot ik aan de Sint-Lucaslaan kom en daar links het wandelpad neem doorheen het bos.
Deze volg ik zo’n 2,5 km tot ik aan de Pieter Corneillestraat aankom. Deze neem ik rechtsaf. Ik volg nu de Kerkdreef tot ik rechtsaf een wandelpad neem die aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk uitkomt.

Ik ben aangekomen in Ver-Assebroek. Ik volg de Kerklaan tot aan de Jacobus Roelofstraat die ik rechtsaf neem. Ik volg deze weg tot ik aankom aan een speelpleintje. Ik wandel het pleintje op en ga direct rechtsaf tot ik de Pannenhuisstraat bereik. Aan de Molenstraat ga ik linksaf en volg deze zo’n 800 meter. Ik wandel linksaf en neem de ‘Oude Spoorwegbedding’.


Ik ga rechtsaf voorbij het AZ Sint-Lucas. Ik wandel nu langs de Sint-Trudoledeken (waterloop) tot ik aan de Sint-Lucaslaan kom en daar links het wandelpad neem doorheen het bos.


Als ik opnieuw aan de ‘Oude Spoorwegbedding’ kom ga ik linksaf. Ik volg deze tot ik aan een bank kom waar een vos is uitgesneden (mooi) en daar rechtsaf neem.Wat later kijk ik nog even achterom en zie voor het laatst het AZ Sint-Lucas.

Wat info:
Het was in 1960 – onder impuls van Mgr. Emiel-Jozef De Smedt – dat besloten werd in Assebroek een ziekenhuis op te richten. De opdracht ging naar de Congregatie van de Zusters van de H. Jozef en als naam werd gekozen voor Sint-Lucas, de patroonheilige van de artsen. De bouwfase duurde van 1962 tot 1965. Tot op heden kende het AZ Sint-Lucas een enorme expansie en kwamen er uitbreidingen met tal van nieuwe diensten.

Ik vervolg mijn wandeltocht en kom uit aan de Legeweg. Aan de Lieverstedeweg ga ik rechtsaf en kom ik in een industrieterrein terecht. Gelukkig niet voor lang want ik neem een wandelweg linksaf die mij aan het kanaal Gent-Oostende brengt.


Ik wandel nu op de Oostdijk en laat de Kattestraat links liggen. Ik volg tot ik niet verder kan, ga linksaf en direct rechtsaf de brug over. Over de brug ga ik linksaf en zie een monument.


Ik volg de Westdijk zo’n 150 meter langs het water en ga dan rechtsaf een wandelpad in. Het wandelpad is moeilijk te zien. Ik kom terecht in de Defruytstraat waar ik wat verder de Patersonstraat links neem tot aan de Rivierstraat en deze rechts in ga wandelen. Ik dwars wat later de Moerbrugsestraat en wandel de ‘Warandeputten’ binnen. Een pracht stuk natuur.


Wat info:
Breng een bezoek aan de wondermooie vallei ten zuiden van Brugge. Daar kan je ten volle genieten van één van de mooiste plekjes van de provincie, ontdek je een landschap vol uniek erfgoed. Het natuurreservaat Warandeputten is gelegen langs de Vlaanderen fietsroute waardoor dit reservaat drukbezocht wordt door tal van fietsers en wandelaars.

Na dit mooie stuk natuur te hebben bezocht kom ik terug aan de ‘Moerbruggebrug’ die ik oversteek. Ik wandel rechts in de Oostdijk. Eventjes verder neem ik een wandelpad die tussen twee tuinen verscholen zit.

Aan de Valentijn Hennemanstraat neem ik linksaf en wandel nu tot aan de Oedelemsestraat en neem deze links. Ik wandel nu terug naar het begin van mijn tocht.

16,57 km verder en 2 uur en 36 minuten later ben ik terug aan de Sint-Godelievekerk van Moerbrugge.


Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.


Terug naar de inhoud