Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Menen - Halluin,

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Februari 2018 · 19 februari 2018
Tags: MenenHalluin
Maandag 19 februari 2018

De startplaats van mijn wandeling van vandaag is in de Bruggestraat te Menen aan bakkerij Deleu.Het is fris en grijs wandelweer. De eigenlijke wandeling is 16,47 km lang maar doordat ik wandelend heen en terug ging had ik er 18,27 km op mijn teller bij.
Ik stap direct richting Kunstacademie en ga linksaf naar het Brouwerspark en Park ter Walle.Als ik aan de schuttersstand kom draai ik rechtsaf in de Zwemkomstraat en wandel tot aan de Kortrijkstraat om alweer rechtsaf te slaan. Via de Leopoldstraat kom ik in de Vaubanstraat die verder loopt in een stukje wandelpad en uitkomt in de Arsenaalstraat. Daar ga ik tot aan het Cultureel Centrum van Menen (De Steiger) om daar linksaf te gaan (Waalvest). Ik volg de weg tot ik aankom bij ‘De Poel’.Ik vervolg de weg tot deze mij aan de Leie brengt; ik ben dan in de Noordkaai. Direct links wandel ik nog even in het Groengebied Noordkaai. Een prachtig stukje natuur.Net voordat ik de brug onder zou gaan ga ik links om de trappen naar boven te nemen. Over de brug (Leie) stap ik nu tot aan de volgende trappen en daal deze af.Ik wandel nu aan de andere kant van de Leie richting Lauwe. Wat verder (250 meter) neem ik een wandelpad en bevind mij in het ‘Diefhondbos’.Als ik uit het bos kom ben ik in de Roterijstraat en wandel tot aan de Moeskroenstraat en ga daar linksaf. 300 meter verder - aan taverne De Nachtegaal – neem ik rechts een wandelpad. Op het einde daarvan kom ik in de Murissonstraat en blijf deze volgen tot aan de Franse grens (enkel voetgangers kunnen hier de grens passeren).Ik wandel nu opeens in de Chemin de Reckem. Op het einde ga ik links om kort daarna rechts in te slaan. Ik volg nu de Carrière Du Lapin Blanc en ga op het einde linksaf en direct rechtsaf in de Square Des Perdrix. Ik wandel nu van de ene woonwijk in de andere en kom uit op de Route de Neuville. Aan het kruispunt met de Boulevard de Roncq zie ik rechts van mij de ‘Moulin Hollebecque’.Ik volg de weg tot aan het park ‘Jardin de la Paix’. Daar wandel ik in en kom voorbij het zwembad ‘Philippe Croizon’. Ik vervolg mijn wandelweg en kom uit op ‘Sentier des Erables. Ik neem dit wandelpad en kom op het parcours “Het Bosgezicht van de dakpannenfabriek”. Deze dakpannenfabriek – La Tuilerie - bevond zich hier in Halluin. Wat verder kom ik in een andere groene omgeving en passeer ik een kapel vooraleer ik dit park inwandel.Hier zijn nog restanten te zien van tijdens de Duitse bezetting.Ik wandel zomaar de Chemin Du Nouveau Monde in en kom aan een kleine rotonde. Daar neem ik de Chemin D’Eau en kom ik voorbij de ‘Estaminet’ ‘Ferme Du Mont’.

 

Op het einde daarvan ga ik linksaf tot aan een andere rotonde en wandel rechtdoor. 200 meter voorbij de rotonde ga ik rechts in. Ik volg dit wandelpad en kom aan een bruggetje dat ik links laat liggen. Ik wandel rondom het bedrijventerrein ‘Port de Lille’ ...en blijf de Leie volgen langs de Franse kant. Ik kom ook voorbij het Sluis van Menen.
Na een 2-tal kilometer ga ik onder de brug rechtsaf en wandel zo de Avenue Port Fluvial in. Ik wandel nu op de brug en volg deze weg tot ik rechtsaf mijn weg kan vervolgen. Eens rechtsaf gedraaid ga ik aan het bord van de ‘Capitainerie’ snel links in een pad. Ik volg nu het parcours ven ‘La Roselière’.In dit prachtig stukje natuur vervolg ik mijn weg tot aan het Oude Sluis Menen. Daar steek ik over en ga linksaf (Sluizenkaai) tot ik de Vestingen rechts kan opwandelen.Op het einde van de weg ga ik linksaf. Ik wandel tot aan de Poststraat die ik rechts neem en uitkom aan de Grote Markt van Menen met een mooi zicht op het Belfort en het Stadhuis.Ik ga links in de Bruggestraat en wandel tot aan bakkerij Deleu waar ik mijn tocht begon.Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx bestandje.


Terug naar de inhoud