Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Marke-Kortrijk

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Februari 2018 · 23 februari 2018
Vrijdag 23 februari 2018

Ik start de wandeling in de Rekkemstraat in Marke waar ik ook mijn wagen parkeer. Na 300 meter wandel ik rechts de Pontestraat in. Ik wandel de spoorweg over en loop rechtdoor het wandelpad in.Ik volg het wandelpad tot aan de Leie en ga rechtsaf na 800 meter. Een heel mooi stukje natuur.Aangekomen aan de Leieweg ga ik linksaf en draai rechts het ‘Ruigtepad’ in. Ik volg het pad tot ik terug aan de Leieboorden kom. Als ik aan de trappen ben neem ik deze omhoog en ga rechtsaf in de Overzetweg. Aan de Markebekeweg ga ik linksaf onder de spoorwegbrug door, kom aan een rotonde en ga daar linksaf. Ik zie een kapel.Ik laat de kapel links van mij en volg een geruime tijd de ‘Markebeek’. Ongeveer halfweg zie ik voor het eerst de Sint-Brixiuskerk van Marke.Aangekomen aan de Vrije Centrumschool neem ik de rotonde en volg opnieuw het wandelpad langs de ‘Markebeek’ tot aan de Kalvariestraat. Ik ga links en na 20 meter opnieuw links de Pater Omer Devosstraat in. Aan de splitsing wat verder neem ik de splitsing rechts de Moteweg in. Aan de Kleine Pontstraat ga ik rechts om na 50 meter het Koevoetpad in te gaan.Wat verder zie ik het ‘Ontmoetingscentrum van Marke’ en wandel ik links, rechts, opnieuw rechts, nogmaals links en rechts tot ik aan de Normanderstraat kom. Ik ga linksaf de Baliestraat in en 30 meter verder wandel ik de Abdijmolenweg in. Net voor de bocht op de linkerkant zie ik ‘Vannestes molen’.Wat info:
Vannestes molen, ook wel Rodenburgmolen genoemd, dateert uit 1841. Aanvankelijk doet hij dienst als graanmolen, begin 20ste eeuw komt er ook een olieslagerij bij. De molen is in de jaren 1980 grondig gerestaureerd.

Ik dwars de Potteberg - N43 – en ga de Vannestes Molenstraat in. Ik ga voorbij de rotonde en kom in de Sint-Annastraat, volg deze tot aan een splitsing en volg links mee om links het ‘Cisterciënzerpad’ in te wandelen.
Het pad loopt tot aan de Karel Van Manderstraat die ik links inwandel. Op het einde ga ik linksaf de Cannaertstraat in. Na zo’n 270 meter neem ik het eerste pad links in. Dit pad komt uit in de Abdis Agnesstraat en ga het eerstvolgende wandelpad rechts in. Daarna opnieuw rechts waar ik op het Bruyningspad kom dat de verbinding maakt met het nieuwe ziekenhuis AZ Groeninghe.Op het einde daarvan wandel ik het KennedyBos in en wandel daar een lus. Terug aan de ingang van het ‘Kennedybos’ neem ik dezelfde weg. Vooraleer ik de fiets- of wandelbrug oversteek ga ik linksaf. Ik wandel nu in de ‘Groene omgeving van de Marionetten’. Ik volg de wandel GPS tot aan de Cannaertstraat, steek die over en volg opnieuw het wandelpad dat mij naar ‘De Libel’ zal brengen.

 

Ik verlaat ‘De Libel’ en vervolg mijn wandelweg. Ik dwars de Bosstraat en zie recht voor mij een vijver. Ik kom uit op Sint-Anna. Ik wandel tot aan de Verruestraat en ga deze links in. Op het eind passeer ik ‘Het Klokhof’ en ga het Delacroixpad in. Op het einde daarvan kruis ik de Torkonjestraat en wandel de Keizerstraat in. Na de bocht wandel ik nog een 100 meter vooraleer ik de Beginnestraat links neem. Ik bereik de Watervalstraat en neem deze links om 50 meter verder het pad rechts in te wandelen.Vanaf nu moet ik vertrouwen op mijn wandel GPS. Dit blijkt geen probleem te zijn en ik ben na 1,5 km aan bij het vertrekpunt. Een heel prachtige tocht van 16,7 km.
Terug naar de inhoud