Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W11 Maarkedal (Louise-Marie)

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Oktober 2018 · 25 oktober 2018
Tags: MaarkedalLouiseMarie
Donderdag 25 oktober 2018

Vandaag is Maarkedal mijn plaats om een wandeling te maken. Starten doe ik aan de ‘Onze-Lieve-Vrouw van Salettekerk’ aan het Louise-Marieplein.De wandeling verloopt hoofdzakelijk over aardewegen en wandelpaden.    

In het ‘Muziekbos’ waren er kleine hindernissen...   Prachtige verzichten en goed bewandelbare paden zijn tijdens mijn tocht in overvloed aanwezig. Ook vele kapelletjes wandel ik voorbij tijdens het stappen.Als ik aankom in Schorisse zie ik aan mijn rechterzijde nogal wat kapelletjes staan. Het blijken: ‘De Acht Kapellen van Onze Lieve Vrouw van Zeven Weeën’ te zijn.


Wat info:
Op de wijk Annoven in Schorisse vinden we een merkwaardig religieus pareltje: acht kapelletjes midden in een weelderige plantentuin. De acht kapelletjes werden in 1901 in neogotische stijl gebouwd op initiatief van een bewoner, uit dank wegens genezing van een zware ziekte. Er is één grotere, aan Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën gewijde kapel, daarrond staan in ellipsvorm zeven kleine bakstenen kapelletjes. (info: Maarkedal moet je zien)

Aan de ‘Molenbeek’ ben ik op het dieptepunt (39 m) van de wandeling gekomen.Hier begint de beklimming naar de ‘Muziekberg’ die op 159 meter ligt. Het dak van deze wandeling is waar de GR-wegwijzerpaal staat.Wat verder op mijn tocht kom ik voorbij de ‘Geuzentoren’.


Wat info:
De Geuzentoren is een mysterieus bouwsel in het midden van het Muziekbos in de Oost-Vlaamse stad Ronse in België. M. Scribe zou de toren er in 1864 hebben gebouwd. Een echte reden hiervoor is niet gevonden, maar in de bouwperiode was de omgeving niet zo hoog begroeid. Men had toen vanaf de toren een heel mooi uitzicht over de Vlaamse Ardennen. (info: Wikipedia)

Ik wandel over de ‘Spichtenberg’ en verder wandel ik een kunstwerk van ‘Adi Steurbaut’ voorbij met een verwoording die typisch is voor deze streek, ‘Grenspaal tussen hemel en aarde’, want het was terug klimmen voorbij het kunstwerk.Ik wandel ook een tweede maal ‘onder’ de spoorweg door.Na het wandelen op een verharde voetweg kom ik in de ‘Wolvenstraat’ aan en neem daar rechtsaf na een 80 meter. Een 100 meter voorbij de bocht in de ‘Donderij’ ga ik linksaf een wandelpad in. Daar wandel ik voorbij het kunstwerk ‘Bakstenen Tapijt’. Ik sta even stil en geniet van de omgeving.Voor iemand die twijfelt waar ik vandaag aan het wandelen ben…In de ‘Boskantdreef’ heb ik ook nog een mooi zicht.Ik nader stilaan mijn startplaats na het nemen van een wandelpad en kom zo in de ‘Louise-Mariestraat’ aan.Gelukkig en voldaan ben ik na 22 km opnieuw waar ik begon.Het kaartje en de gevens zie je hier...Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.Terug naar de inhoud