Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Lindenhoek - Melle

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Juli 2018 · 5 juli 2018
Donderdag 5 juli 2018


Ik kan de wagen parkeren op de parking van het 'Psychiatrisch Centrum Caritas’ in de Caritasstraat 76.Ik wandel voorbij en doorheen het ‘IVLO’. Langs rustige wegen passeer ik door velden en verschillende wegels.Van op afstand kan ik het kerkje van Grontrode bewonderen.Vanaf de ‘Heiwegel’ kan ik een panorama foto nemen en nader het 'Domein Gentbos'.


Wat info:
Het 28 ha grote domein werd door het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen in 1990 aangekocht van de adellijke familie Stas de Richelle. Samen met de gemeente Merelbeke werd een bosbeheerplan en taakverdeling opgesteld waarbij men streeft het natuurbos op een zo natuurlijke mogelijke wijze te beheren. Men kiest voor variatie in de samenstelling van de boomsoorten met beuk, zomereik en es, afgewisseld met grasland. Het Gentbos is Europees beschermd als onderdeel van Natura 2000-gebied 'Bossen van het zuidoosten van de Zandleemstreek'

Het ‘Kasteel Bottelare’ ligt iets te ver af een om een foto te nemen. (foto Boeiend België)In het ‘Gentbos’ is het verfrissend vertoeven op deze warme dag.Wat verder op de wandeling zie ik het kerkje van Lemberge voor mij.Aan de hoofdweg wandel ik rechtsaf. Wandelen doe ik verder langsheen rustige wegen en kom uit op de ‘Heidestraat’.Ik wandel rustig verder tot ik terug aan de startplaats aankom.

Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.

Terug naar de inhoud