Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W1 Leupegem

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in September 2018 · 3 september 2018
Tags: Leupegem
Maandag 3 september 2018

Augustus was voor mij een rustpauze...

Ik start vandaag aan de parking van aan het 'Administratief Centrum' in Leupegem. Ik wandel naar de Schelde toe en ga rechtsaf. Ik passeer al snel de ‘Abdij Maagdendale’.


Ik wandel niet rechtdoor maar ga daar rechtsaf. Zo wandel ik voorbij de kerk van ‘Onze-Lieve Vrouw van Pamele’.Aan de ‘Bergstraat’ steek ik de Schelde over. Aangekomen in de ‘Broodstraat’ passeer ik een winkel met prachtig ‘Delfs Blauw’.Zo kom ik bij de markt van Oudenaarde. Wat mij daar opvalt is de ‘Sint-Walburgakerk’ en ook het stadhuis.

 

Ik bemerk wat verder ook 4 klokken van de vroegere Beiaard op.Voorbij het ronde punt ga ik rechtsaf en wandel ik zo de groene omgeving van ‘De Meerspoort’ binnen.Wat later wandel ik doorheen de ‘VZW Werk voor Volkstuinen’...... en wandel ook voorbij het Kasteel Liedts in het Liedtspark.Aan de ‘Eindrieskaai’ neem ik de voetgangersbrug over de Schelde.Op het einde van de ‘Pier’, aan de ‘Bergstraat’, meert daar het restaurant ‘De Jachthaven’ aan.Wat later wandel ik voorbij de ‘Sint-Amanduskerk’en kom ik zo in de ‘Vontstraat’ aan. Zo kom ik aan in de industriezone ‘de Meersbloem’. Wandelen doe ik tot de Schelde bereikt wordt.Ik wandel daar rechtsaf en bereik na een 450 meter mijn startplaats.Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.


Terug naar de inhoud