Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Landelijke wandeling

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door in Februari 2018 · 12 februari 2018
Tags: VichteStijnStreuvels
Maandag 12 februari 2018

De auto geparkeerd in de Albrecht Rodenbachstraat in Vichte en vertrokken richting spoorweg. Linksaf de weg volgen waar enkel voetgangers mogen passeren. Via de Mekeirleweg kom ik op het Kasselrijbeekpad dat tussen velden loopt.
Als ik het ‘Overstromingsgebied’ bereik ga ik weg van het Kasselrijbeekpad om in de Snoekstraat te wandelen.Aan een ‘T’ ga ik de Otegemstraat in. Na 260 meter ga ik linksaf, een straat die overgaat in wandelpad en wandel tot aan de Heestertstraat. Ik ga rechtsaf en na 30 meter sla ik links een wandelpad in. Vanaf deze plaats zie ik de kerk van Sint Lodewijk.Ik volg dit wandelpad tot aan de Oude Pastoriestraat en neem na een 70-tal meter opnieuw een wandelpad. Het wandelpad eindigt in de Verrieststraat en volg deze nu.
Ik dwars de Otegemsesteenweg en kom zo in de Astenstraat. Wandelen doe ik verder tot aan de Pontstraat die ik rechts neem. Zo passeer ik de ‘Kinderboerderij ’t Herreke’.


Nu ga ik rechtsaf de Truweelstraat binnen en na 3 maal links- en 1 maal rechtsaf kom ik in de Paepestraat. Op het einde van die straat rechtsaf de Brouwerijstraat in tot aan de Scheldestraat.


Ik steek die over en sla een landwegel in.


Het wandelpad is ongeveer 900 meter lang en eindigt in de Mussestraat in Zwevegem (Otegem). Wandelen doe ik nu tot aan het kruispunt met de Ingooigemstraat, steek daarover en kom terecht in de Neerkouter.


Ik kom nu in de Vossenstraat (Vossenhoek) en volg deze straat gedurende 2 kilometer; passeer het bekende Molecule en ga zo door tot aan de Otegemstraat.Ik wandel tot ik de Abeelstraat aan mijn rechterzijde tegenkom en sla deze in (verharde weg). Als ik uit deze weg kom ga ik links en kom ik terecht in de Albrecht Rodenbachstraat waar ik deze morgen gestart ben.Bekijk hier het foto-filmpje en download het gpx-bestandje.Terug naar de inhoud