Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Kezelbergpad

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in April 2018 · 23 april 2018
Tags: Wevelgemwandelt
Maandag 23 april 2018

Ik start vandaag mijn wandeling aan het Sint-Maartensplein in Moorsele vlak voor het OC De Stekke.
                                                                                                                                      

Pas gestart en ik wandel voorbij het kasteel van Moorsele.
                                                                                        

Wat info:
Het kasteel werd in de eerste helft van de 15de eeuw door Geldolf I van der Gracht gebouwd. De toren is een typische middeleeuwse donjon. Het koetshuis is van latere datum. Het St.-Godelievekapelletje bij de kasteelpoort dateert van vóór 1788. Bij opgravingen in 1984 werd de kernheuvel van een vroegere bebouwing aangetroffen. Het kasteel is in privaat bezit en niet toegankelijk voor toeristen. (website Wevelgen spreekt je aan)

Ik wandel verder over een bruggetje en volg het pad rechtdoor. Aan een T-splitsing wandel ik linksaf het Hofbos in. Ik volg deze weg tot ik aan een Y-splitsing aankom en daar wandel ik links mee. Aan een tweede Y-splitsing ga ik links mee een bruggetje over de Heulebeek waar ik deze oversteek.

Wat info:
De Heulebeek ontspringt in Passendaele en is ongeveer 30 km lang. In Kuurne stroomt ze in de Leie. De Heulebeekvallei wil het gemeentebestuur als landschap en erfgoed opnieuw een centrale plaats geven. . (website Wevelgen spreekt je aan)

Ik ga linksaf en maak een scherpe bocht naar rechts. Ik ben nu in de tuin van het OC De Brouwerij. Hier staan een paar mooie platanen.Wandelen doe ik nu verder en neem het pad schuin links en ben aanbeland in de Grote Ieperstraat. Ik wandel voorbij een kapel.

                                                                                                 

Nu dwars ik de Ledegemstraat en ga rechtdoor tot aan de Ballokstraat waar ik links het ‘Hof Ter Cauchie’ tegenkom.In de Ballokstraat verandert de verharde weg in een graspad. Ik geniet van de prachtige natuur en rust. Wat verder zie ik de kerktorens van Ledegem en Dadizele opduiken. Nu wandel ik voorbij de hoeve ‘Het Harelbeeks Goed’.Ik kom de Ter Kommerenweg in en blijf steeds rechtdoor wandelen tot op het einde. Ik bereik de spoorwegberm van de lijn Menen-Roeselare. Daar ga ik linksaf op de asfaltweg. Ik kom aan de Ieperstraat waar ik rechts neem. Onmiddellijk opnieuw rechtsaf naar het oorlogsmonument.Wat info:
Gedenksteen opgedragen Sgt. A.K.R. Keates en LAC D V.Cleaver. Twee bemanningsleden van de N°21 RAF Squadron Blenheim bommenwerper die er op 25 mei 1940 neerstortte langs de toenmallig spoorweg. . (website Wevelgen spreekt je aan)

Na het bekijken van het oorlogsmonument maak ik rechtsomkeer en volg de oude spoorlijn tot ik aan het Brits kerkhof aankom. Hier kan je de route korter maken (9,4 km) door linksaf te wandelen. Wat verder kan je kiezen voor de 12,2 km.

                              

Ik wandel de langste afstand en vervolg mijn route rechtdoor. Aan de rijksweg Menen-Roeselare ga ik rechtsaf en dwars de rijksweg als ik links de eerste straat tegenkom. Aan de hoeve neem ik het wandelpad rechts.
                                                                                      

Ik kom aan een T-splitsing en neem links. Aan de Kleine Straat ga ik opnieuw linksaf. Wandelen doe ik nu tot aan de Schendekouterstraat waar ik nogmaals linksaf wandel tot aan het grote kruis waar ik de Galgenstraat links inwandel.Aan de rijksweg naar rechts en voorbij het benzinestation ga ik linksaf de Korte Waagstraat in. Op het einde wandel ik rechts tot aan de Zandweg waar ik links opnieuw de oude spoorwegberm volg. Zo’n 1,2 km verder kom ik opnieuw aan het Brits Militair kerkhof waar ik nu rechtsaf neem.Ik passeer een hoeve en wandel wat verder tussen de serres tot ik aan de Ieperstraat aankom. Ik ga er rechtsaf om wat verder opnieuw rechtsaf in een doodlopende asfaltweg te wandelen. In een rechtse bocht ga ik linksaf de velden in.
                                                                                                       

Net voor de ‘Hoeve Ter Marren’ ga ik links het wandelpad nemen. Dat wandelpad volg ik tot aan de Ketelstraat. Wat verder draai ik links mee en zie het ‘Hoevenmuseum’ voor mij.
                                                

Aan het ‘Hoevenmuseum’ neem ik de beboomde dreef en wandel deze binnen. Ik bereik de Dadizelestraat. Op het eind daarvan ga ik rechtsaf in de Witte Molenstraat. Daar linksaf en vervolgens de tweede weg links. Ik wandel nu een pad binnen langs een vijver.Op het einde daarvan wandel ik rechtsaf om opnieuw rechtsaf de oude tramweg te nemen. Wat verder neem ik een wandelpad links en op het einde daarvan rechtsaf naar de parking ‘Damberstraat’. Dan linksaf naar het startpunt aan het OC De Stekke.Vandaag heb ik de 5000 wandel kilometers bereikt, mijn doelstelling voor juni 2018.

Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.Terug naar de inhoud