Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Kapelletjespad

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Juli 2018 · 10 juli 2018
Tags: Wevelgemwandelt
Dinsdag 10 juli 2018

Vandaag ben ik opnieuw vroeg gestart voor mijn tocht nml. het Kapelletjespad. Start en eindigen aan de parking van het zwembad in de Vanackerestraat in Wevelgem.Tijdens de wandeling zie ik vele gevelkapelletjes en andere kapelletjes. Een paar bijzondere met een beetje uitleg erbij.


Onze-Lieve-Vrouwkapel
Deze wijkkapel werd in 1959 opgetrokken uit toewijding van het gebuurte aan OLV van Lourdes. Het wijkcomité staat nog steeds in voor het onderhoud van de kapel en een jaarlijkse bijeenkomst van de buurtbewoners.


Boomkapel H. Barbara
Deze nog recente boomkapel, uit 1995, herinnert aan het jarenlange bestaan van de St.-Barbaragilde op de kruishoek. De overlevering wil dat er vijftig jaar geleden ook een boomkapel was op dezelfde plaats.


Kapel OLV van Fatima
Het kapelletje werd op het einde van de Tweede Wereldoorlog opgericht als bedanking voor het overleven tijdens die oorlog. OLV van Fatima wordt vooral aanbeden voor de vrede.


OLV kapel
Deze wijkkapel werd opgedragen aan OLV van Lourdes en is tot op heden een teken van de verbondenheid tussen de wijkbewoners. Zowel bij geluk als tegenslagen wordt er nog steeds gebeden.


Onze-Lieve-Vrouwgrot
De grot werd gebouwd uit dankbaarheid na WO II en werd op 19 mei 1946 ingewijd. Ze werd gebouwd op een deel van het gewezen kerkhof, dat vroeger traditioneel aan de kerk paalde.Een groot aantal gevelkapellen die je kan ontdekken langs deze wandeling met hun eigen verhaal.Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.


Terug naar de inhoud