Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Ingooigem

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Mei 2018 · 7 mei 2018
Maandag 7 mei 2018

Ingooigem is een dorp in het zuiden van de Belgische provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van Anzegem. Ingooigem komt van het Germaans "Ingwihaheim". Ingooigem wordt door de lokale bevolking "Yvegem" genoemd.

Bekende personen: Stijn Streuvels, Vlaams schrijver. Hij woonde er in Het Lijsternest.

Hugo Verriest, de priester-dichter, die goed bevriend was met Streuvels. Hun beider begraafplaatsen liggen naast elkaar, aan de zijmuur van de Sint-Antoniuskerk.Ik start en beëindig mijn tocht aan de Sint-Antoniuskerk. Pas gestart passeer ik ‘Het Lijsternest’. Héél bekend geworden door ‘Stijn Streuvels’.Mijn tocht gaat verder over autoluwe- en onverharde wegen. Ingooigem, Anzegem en Gijzelbrechtegem zijn dorpskernen waar ik doorheen wandel. In Anzegem stap ik voorbij de afgebrande Sint-Jansbaptistkerk.Vanuit de Oudstrijderstraat heb ik nog een beter beeld.
                                                                                    
Voorbij de kerk wandel ik de ‘Borreberg’ omhoog.
                                                                             

Onderweg geniet ik van de mooie verzichten. Aan de ‘Bouvelokapel’ bereik ik het hoogste punt van Anzegem.Ik wandel voorbij het ‘Station van Anzegem’.Aangekomen in Gijzelbrechtegem bewonder ik de Sint-Mattheuskerk.Ik dwars nog de ‘Tiegemberg’ en na 3,5 km kom ik terug aan mijn startplaats.Bekijk het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.Terug naar de inhoud