Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Hollebeke - Heuvelland

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door in Februari 2018 · 5 februari 2018
Tags: HollebekeHeuvelland
Maandag 5 februari 2018

Hollebeke, een West Vlaams dorp in het Heuvelland biedt enorme mogelijkheden om te wandelen. De wandeling die ik afstapte op maandag 5 februari ging over rustige wegen en is geschikt voor kinderwagens. De start ligt aan de kerk van Hollebeke.
De neogotische Kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte dateert uit 1925; de oude kerk werd net zoals het ganse dorp tijdens de Eerste Wereldoorlog totaal vernield.


De wandeling van 9,97 km in mooi maar fris weer ging goed vooruit. Vele bomkraters doen je terug denken aan "Den Grooten Oorlog". Ik passeer de 'Golf & Countryclub' in de Eekhofstraat maar om een foto te nemen is het niet mogelijk. Te goed afgeschermd langs deze zijde.De Palingbeek ligt op de grens met Voormezele en Hollebeke.De Palingbeek is een natuurgebied en West-Vlaams Proviciaal Domein in Zillebeke. Het is ongeveer 240 ha groot en ligt een paar kilometer ten zuiden van het dorpscentrum, Het domein ligt rond het oude kanaal Ieper-Komen. De Palingbeek is Europees beschermd als onderdeel van het Natura 2000-gebied 'West-Vlaams Heuvelland'Ik wandel verder en komen terecht in de Kapelstraat en dit tot aan het kruispunt met de Wambekestraat. We gaan over naar de Pastoor Blanckestraat en als we aan de kruising komen met de Kaleutestraat kijken we even achterom en zien 'Het Oud Schooltje' die nu dienst doet als vakantiehuis.


 
Net voorbij een boerderij neem ik nog een foto van een rij bomen. dit is toch de moeite...

Ik wandel terug verder, nader met rasse schreden mijn eindpunt, maar ben nog in de Neerwaastenstraat waar ik blijf wandelen tot aan de kerk waar mijn wagen staat.

Mijn gemiddelde was 6,2 km/u en eindigde na 1u35min.
Bekijk hier nog wat een paar foto's...

 Bekijk hier het foto-filmpje.

Klik hier voor het gpx bestand af te halen.Terug naar de inhoud