Galgenbosroute

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.

( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn opgenomen )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Galgenbosroute

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Maart 2014 · 7 maart 2014
Tags: GalgenbosrouteVlamertinge
Vrijdag 7 maart 2014

De Galgebossenroute is zo'n 8 km lang. Ik kon gemakkelijk parkeren aan de Militaire Begraafplaats. Vanaf daar stap je via de Galgestraat het bos binnen.
Deze wandeling loopt vooral op bospaden, enkel de start en het einde is veldweg. Wandelschoenen zijn aangeraden bij héél slecht weer (vanwege de drassige stukken).
In het bos zijn er verschillende poelen.
Bekijk het foto-film op YouTube
Foto's in het filmpje: Phillin©®
Wat info:
Hertog Philips De Goede, Graaf van Vlaanderen, was eigenaar van de Heerlijkheid Elverdinge-Vlamertinge, waartoe de Galgebossen behoorden. In 1463 schonk hij zijn eigendom aan zijn onwettige zoon Cornelius van Bourgondië. Het bos bleef steeds in adellijke handen tot 1995.
Tot begin 18de eeuw beslisten de Heren van Vlamertinge over leven en dood van hun onderdanen. De terechtstellingen voerden ze uit aan de rand van de Galgebossen. Het Galgeveld bevond zich nabij de Brandhoek, dat toen aan het bos grensde. De galgen stonden langs de zuidelijke zijde van de huidige Poperingseweg, in het verlengde van de Galgestraat. Nog meer plaatselijke toponiemen verwijzen naar dit dramatisch verleden: Galgeveldweg, Galghehouck en Ten Galghevelde.
(info: Agentschap voor Natuur en Bos)

Bereikbaarheid met de auto:
Rij van Ieper naar Elverdinge via de Veurnseweg. Rij door Elverdinge en sla linksaf, in de Steentjesmolenstraat (N333, richting Poperinge). Sla nogmaals linksaf in de
Gasthuisstraat. Je kan de wagen parkeren op de bosparking langs de Gasthuisstraat in Elverdinge. Nabij de parking ligt herberg ‘De Vuile Seule’.             
Je kan hier een gpx file hier downloaden.

      
 

Terug naar de inhoud