Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Elverdinge

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Februari 2018 · 26 februari 2018
Tags: Elverdingewandelknooppunten
Maandag 26 februari 2018

Ik start aan de Sint-Petrus en Pauluskerk van Elverdinge. Het is -4° fris maar uitstekend wandelweer. Na 100 meter is mijn eerste stop een feit, de kerk bezichtigen binnenin.  Wat info:
De Sint-Petrus en Pauluskerk was oorspronkelijk een Romaanse kerk uit de jaren 1100. In de 14e en 15e eeuw werd de kerk omgebouwd tot een laatgotische hallenkerk. In de Franse tijd werd de hele inboedel aangeslagen. De kerk is sinds 1939 een beschermd monument. (Wikipedia)

Vanuit de Bollemeersstraat kan ik een glimp opvangen van het kasteel van Elverdinge.Wat info:
Het kasteel van Elverdinge is gelegen aan de Vlamertingsestraat in Elverdinge. Het kasteel werd gebouwd in rococo-stijl.
Het eerste kasteel in Elverdinge werd gebouwd rond de 12de eeuw. Het behoorde oorspronkelijk toe aan de bastaards van de graven van Vlaanderen. Adrianus Vander Borcht kreeg de heerlijkheid in 1629. Hij liet een kasteel in Vlaamse renaissancestijl bouwen. Het werd omringd door water. Dit kasteel stond op de plaats waar nu het oude klooster staat. (Wikipedia)

Ik volg vandaag de knooppunten en richting KP 97 zie ik Hotel De Lissewal rechts van mij. Mijn tocht gaat verder en als ik KP 93 voorbij kom zie ik het ’Canada Farm Cemetery’. Dit is een Britse begraafplaats met gesneuvelden uit WOI.Na 700 meter dwars ik de Poperingestraat. Ik kom aan bij de ‘Wippehoek’ en ga linksaf richting KP 86. Ik kom terecht in een natuur gebied waar je de vogels hoort fluiten zelfs bij dit koude weer. Aan KP 85 aangekomen steek ik opnieuw de Poperingsstraat over. Ik wandel nu langs de Poperingevaart.Ik verlaat deze aan KP 18 en wandel verder tot aan de Elverdingseweg (N333) die ik rechts neem. Net voor de B&B Allo Allo ga ik nog eens rechtsaf. Ik wandel nu op een graspad en ga voorbij een Militair kerkhof (Gwalia Cemetery)

Wat info:
Gwalia Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in de Belgische gemeente Poperinge. Ze ligt 3,5 km ten noordoosten van het centrum achter een boerderij. De begraafplaats werd ontworpen door Reginald Blomfield en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. (Wikipedia)

Ik kom opnieuw aan de Poperingsevaart en volg deze tot voorbij KP 15. Daar splitst de vaart zich met Robaartbeek die ik nu volg. Aangekomen aan KP 14 kom ik op de Elverdingseweg. Tussen KP 14 en KP 15 passeer ik de ‘Brouwerij De Plukker’.

Wat info:
Brouwerij De Plukker is het enige biologische hopbedrijf van België. Hun bieren bestaan niet alleen uit 100% eigen gekweekte hop, ze zijn ook 100% biologisch door het gebruik van grondstoffen die enkel afkomstig zijn van biologische landbouw. Het gamma van Brouwerij De Plukker bestaat uit vier verschillende bieren met elk hun eigen particulariteit. Het Keikoppenbier werd genoemd naar de bijnaam van de inwoners van Poperinge en behoort tot de Belgische Speciaalbieren. De Rookop is genoemd naar het feestbier dat de brouwerij-mouterij Sint-Joris vroeger brouwde. De andere twee bieren in het assortiment van brouwerij De Plukker zijn uiterst exclusief. (Auteur: Westtoer POIs)

Ik kom aan bij de ‘Galgebossen’. Het is een 107 ha groot bos tussen Vlamertinge en Poperinge. De ‘Galgebossen’ zijn vernoemd naar de graaf die zijn onderdanen liet ophangen aan de rand van het bos.Na 4,5 km verlaat ik de ‘Galgebossen’ en kom aan in de Gasthuisstraat die ik rechtsaf insla. Na 100 meter neem ik het pad links in. Na een kleine 2 km kom ik terug aan de Steentjesmolenstraat, die ik deze morgen ook nam, en ga rechtsaf. Ik volg nu de omgekeerde weg van deze morgen tot aan de kerk van Elverdinge. Ik stap vandaag zo’n 18,75 km bijeen.

Bekijk hier het foto-filmpje en download hier de gpx file.Terug naar de inhoud