Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Echternach

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Juli 2018 · 21 juli 2018
Zaterdag 21 juli 2018

Vandaag, op de nationale feestdag van België, wandel ik in Echternach. Een historische stadswandeling van 5,58 km.Ik wandel vanaf de Echternacherbrück naar de tuinen van de abdij. Wat mij daar opvalt is het gebouw 'Rococo Pavilion'.De tuinen zijn prachtig en goed onderhouden.

                        

Een eerste bezoekje breng ik aan de abdij zelf maar ik ga niet weg vooralleer ik de 'Baseliek' bezocht heb.

     

In de 'Baseliek' bezoek ik de 'Crypte van Clemens Willibord'.

           

Wat info:
Clemens Willibrord, ook Willibrordus genoemd (Northumbria, omstreeks 658 – Echternach, 7 november 739) was een rooms-katholieke aartsbisschop en missionaris van Angelsaksische afkomst. Willibrord is een christelijke heilige en staat ook bekend als de "apostel der Friezen", soms ook als "apostel van de Lage Landen".
Willibrord raakte hechter met Echternach verbonden. Hij wenste zijn immense bezit, dat hij verworven had, bij zijn dood aan de kerk en het klooster van Echternach na te laten.

Ik passeer ook langs de 'Orangerie' in de Kloostertuinen van de abdij.Ik wandel vanuit de winkelstraat rechtstreeks de 'Moart' op.  

Verder gaat het naar de 'Oude kerk van de Heilige Petrus en Paulus'.Wat info:
Midden in de oude binnenstad van het kleine Echternach ligt de kerk van St. Petrus en St. Paulus. De kerk ligt op historische grond, want archeologen hebben vastgesteld dat de onderste ringen al dateren uit de Romeinse Tijd. In 275 werd hier de onderste muur gebouwd, en honderd jaar later een volgende muur met vier wachttorens. Rond het jaar 700 werd een eerste kerk gebouwd, die nog te zien is als de huidige crypte. De kerk werd verder gebouwd in de 11e, 15e en 18e eeuw. De kerk is nog steeds in gebruik, en de gotische bogen zijn prachtig beschilderd. De inrichting is eenvoudig, met een eveneens eenvoudig oud altaar.

In het 'Historisch' Echternach bewonder ik ook nog wat gebouwen met een rijke geschiedenis, echter teveel om op te noemen...

Bekijk hier het foto-filmpje.
Terug naar de inhoud