Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Driemolensroute

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Maart 2018 · 24 maart 2018
Tags: Zwevegem
Zaterdag 24 maart 2018

Ik start mijn wandeling in de Albrecht Rodenbachstraat in Zwevegem. Op het eind ga ik rechtsaf de Hugo Verrieststraat in. Na 250 meter neem ik linksaf en wandel de Ellestraat binnen die ik volg tot aan de oude spoorwegberm waar ik vervolgens rechtsaf neem. Ik wandel voorbij de sportvelden van het jeugdvoetbal van Zwevegem Sport, dwars de Avelgemstraat...

... en wandel tot aan de Kwatanenstraat. Net voor de brug neem ik rechtsaf...

... en volg de Langestraat gedurende zo’n anderhalve kilometer tot ik bij de Cominnestraat aankom. Ga daar linksaf en direct rechts de Achterhoek in. Ik volg rechtdoor; de straat gaat over in een wandel- en fietsweg. Voorbij de Mortagnestraat, die ik links laat liggen, kom ik uit in de Perrestraat. Die Perrestraat volg ik tot aan de Vinkestraat en neem daar rechtsaf om snel linksaf te wandelen. Ik ben nu in de Beerbosstraat. Ik kom aan bij ‘Molen ter Claere’.

Wat info:
Ter Claere is een stenen grondzeiler in het Belgische Sint-Denijs in de provincie West-Vlaanderen. De molen is in 1923 gebouwd op de plaats waar reeds in 1415 een korenmolen stond. (Wikipedia)

Ik volg de Beerbosstraat nog tot ik rechtsaf de Kanteinstraat rechts neem. Op het eind ga ik linksaf en kort daarna rechtsaf Het Laatste Oortje in.

Ik wandel voorbij het Eetcafé ‘De Geit’.

650 meter verder neem ik rechtsaf de Koutermanstraat.

Deze straat bewandel ik tot ik aankom in de Kreupelstraat. Deze neem ik rechtsaf.

Daar kom ik wat later voorbij een mooi kapelletje.

Ik wandel nu op een aardeweg tot aan de Sint-Denijsstraat die ik linksaf neem en 100 meter verder wandel ik rechtsaf de Kapel Milanenstraat in. Ik volg deze tot aan de Bellegemstraat. Daar zie ik de ‘Milanenkapel’.


Wat info:
De Mortiers Molen is een windmolen in de Belgische gemeente Zwevegem. De molen staat in de Twee Molensstraat nr. 25 en is beschermd als monument sinds 4 april 1944. In de volksmond wordt de molen “Mertier ze Meulen” of “de houten molen” genoemd. (Wikipedia)

Ik kom aan in de Tweemolenstraat en net voor ik de Avelgemstraat bereik zie ik rechts van mij de ‘Stenen Molen’.

Wat info:
De Stenen Molen aan de Avelgemstraat werd gebouwd in 1798 en is sinds 1974 eigendom van de gemeente. Hij heeft geen binnenwerk meer en doet thans voornamelijk dienst als tentoonstellingsruimte. (Wikipedia)

Ik wandel verder in de Leopoldstraat en neem op het eind daarvan links de Ommegangstraat om direct rechtsaf langs de ‘Brandweer kazerne’ te wandelen. Ik ben nu in het ‘Park van Zwevegem’ en maak daar een ommetje om het ‘Oude Gemeentehuis’ te bewonderen.

Wat info:
Het oude gemeentehuis van Zwevegem is een vroeger kasteel in Zwevegem. Het kasteel werd door de familie Van Leynseele gebouwd. De neorenaissance- en cottagestijlkenmerken waarin het kasteeltje met koetshuis is opgetrokken, zijn typisch voor de bouwstijl op het eind van de 19de eeuw. De bouw wordt ook gekenmerkt door een zware onderbouw in blauwe hardsteen. (Wikipedia)

Voorbij de vijver zie ik rechts de ‘Oude Kiosk’ en de ‘Gemeenteschool - Vestiging De groene kouter’ waar ik de wandeling begon. Na 14,34 km ben ik terug waar ik begon.


Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx bestandje.Terug naar de inhoud