Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

De Gavers

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Maart 2018 · 5 maart 2018
Tags: DeGaversDeerlijkHarelbeke
Maandag 5 maart 2018

Vandaag start ik aan de Sint-Augustinuskerk van Stasegem voor mijn tocht. Het is mistig.Na een 800 meter ga ik rechtsaf de Beneluxlaan inwandelen. Ik ga rechtsaf - nadat ik 100 meter de brug van de E17 voorbij gewandeld ben - om langs het kanaal Bossuit-Kortrijk te komen. Ik blijf het kanaal volgen tot aan het punt waar ik linksaf kan inslaan.Ik steek de N391 over en kom terecht in de Ieperstraat. Ik blijf deze volgen tot ik de Gravenstraat dwars en zo verder wandel in de Oude Heerweg. Ik steek de ‘Slijpebeek’ over en passeer het ‘Pladijshof’.
                                                                                         

Daar ga ik rechtsaf tot ik aan een wandelpad kom. Dat volg ik…... en kom terecht in de Oliebergstraat. Ik wandel voor de ‘TC Sellowie’ en voordat ik de Houttekietstraat inwandel kom ik een kapelletje tegen.Aangekomen in alweer de Oliebergstraat wandel ik verder in de Kapellestraat; Nu ga ik rechts, links, rechts, links en nog eens rechts en ga voorbij ‘Mokka en Meer’.

Op het einde ga ik linksaf in de Kapelstraat tot aan de O.LV. Onbevlekt Ontvangenkerk van Sint-Lodewijk. (De mist trekt weg)


Ik vervolg mijn weg door rechtsaf in de Kerkstraat te wandelen. Na een kleine 400 meter ga ik linksaf in de Groenstraat. Wandelen doe ik tot aan de Oude Heerweg en neem links tot ik aan het ‘Hof van Ooigem’ kom.Daar ga ik rechtsaf. Na 250 meter ga ik opnieuw rechtsaf om kort daarop linksaf in een verharde weg in te slaan. Deze weg komt uit in de Gaaistraat waar ik rechtsaf neem. Wandelen doe ik tot over de spoorweg om kort daarop links een aardeweg te nemen. Even later passeert er een trein.Ik blijf het wandelpad volgen tot ik uitkom in de Vermeerstraat. Aan een ‘T’ weg neem ik linksaf de Tapuitstraat in. Ik wandel voorbij de ‘Okay’.

en ga even verder rechtsaf in de Stationstraat voorbij ‘Gaverzicht’.

                                                                                                                 

Het is ondertussen 12 uur. Als ik voorbij ‘Café Boshoek’ kom wandel ik nog een 100 meter vooraleer ik linksaf een wandelpad insla. Dit wandelpad komt uit in de Gaverstraat waar ik rechtsaf neem. Aan het ‘Hot ter Vierschaere’
volg ik rechts en wandel voorbij het ‘Gavergoed’.Aangekomen aan de Meersstraat ga ik linksaf. Ik bereik het ‘Provinciedomein De Gavers’.Verder wandel ik nu met behulp van mijn ‘Wikiloc App’ en kom langs de ‘Trekkershutten’.
                                                                                                                                       

Onderweg bewonder ik ook de ‘Kettingzaagkunst’ van Koen Vandewalle.
Ik volg nu de Gaverbeek en sla vervolgens linksaf. Ik volg de oevers van de Gavervijver tot ik aankom bij het ‘Cafetaria De Gavers’. Eens daar voorbij ga ik rechtsaf en volg de ‘Gaverbeek’ . Wat verderop wandel ik voorbij de ‘Gavermolen’ en dwars de spoorweg.Ik kom aan in de Veldrijk (straatnaam). Aan de rotonde aangekomen ga ik de Politieke Gevangenenstraat in en ga links de Ommegangstraat inwandelen. Ik ga rechtsaf de Groenstraat in en blijf deze volgen tot ik in Stasegemdorp aankom. Ik wandel nu tot aan mijn vertrekpunt de Sint-Augustinuskerk van Stasegem.Na 3 uur en een goede 19 km kom ik voldaan aan mijn vertrekpunt terug.Bekijk hier het foto-filmpje en download het gpx bestand.
                                                                 


Terug naar de inhoud