Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W5 Boezingebrug

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in September 2018 · 14 september 2018
Tags: Boezinge
Vrijdag 14 september 2018

Ik start aan de parking bij de ‘Boezingebrug’.


Via de Brugstraat en de Diksmuidseweg kom ik aan de ‘Sint-Michielskerk’. Ik wandel eens rond het kerkplein…Eens ik het ‘Ieperleekanaal’ over ben ga ik verder in de ‘Sasstraat’. Ik zie de ‘Sint-Michielskerk’ links achter mij.Ik volg de ‘Sasstraat’ tot ik aan het ‘Sas van Boezinge’ kom en daar ga ik linksaf.Aangekomen aan de brug ga ik rechtsaf.. Ik wandel nu in de ‘Vanraemdonckstraat’. Na 3,5 km kom ik aan bij het ‘Kanaal Ieper-IJzer’. Daar sla ik linksaf.Onderweg passeer ik een gedenksteen 'Maison du Passeur Voorpost 1914-1918'.


Wat info:
Deze naamsteen herdenkt de locatie van de voorpost "Maison du passeur" op de linkeroever van de Ieperlee. "Maison du Passeur" is de naam die de Fransen tijdens de oorlog aan de herberg "Het Witte Huis" gaven. Zoals vele herbergen aan de IJzer en het Kanaal Ieper-IJzer, had ook deze een eigen veerdienst. (Wikipedia)

Ik wandel tot aan het gedenkteken van de ‘Gebroeders Van Raemdonck’.Wat info:
Edward en Frans Van Raemdonck waren broers die tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelden bij een nachtaanval op het Stampkot te Steenstrate. Zij waren toen allebei sergeant van de 6de Compagnie van het 24ste Linieregiment. Hun dood maakte hen in Vlaanderen tot een symbool van broederliefde. (Wikipedia)

Ik ben opnieuw aanbeland aan de ‘Steenstratebrug’.


Ik wandel hetzelfde stuk terug tot aan het ’Sas van Boezinge’ en wandel daar rechtdoor.


Wat info:
Tijdens de oorlog lag het schutssluiscomplex volop in de frontlinie. Van de lente 1915 tot de zomer 1917, d.i. tussen de Tweede en Derde Slag om Ieper, werd de linkeroever bezet door de geallieerden, de rechteroever door de Duitsers. Tijdens bombardementen werd het sluiscomplex dan ook volledig verwoest. (Wikipedia)

Van hier tot aan het eindpunt is het nog een 2-tal km.

Mijn info over de wandeling.Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.

Terug naar de inhoud