Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

W3 Bissegem-Marke

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in September 2018 · 10 september 2018
Tags: BissegemMarke
Maandag 10 september 2018

Ik start vandaag mijn wandeling aan de parking van de ‘Rietput’. Ik wandel direct de groene omgeving in aan de ‘Neerbeekhoek’.Na een 600 meter bereik ik de Leie.


Aangekomen in de ‘Vrije-Aardstraat’ verlaat ik de Leie en steek ik deze over op de brug langsheen de ‘Driekerkenstraat’.Ik wandel verder en kom aan het ‘Markebekepad’.Ik volg het pad tot aan de ‘Vrije Centrumschool’. Aan de ‘Buurtbibliotheek’ ga ik rechtsaf. Via het ‘Van Clépad’ kom ik bij de ‘Kinderboerderij’.Na wat linksaf en rechtsaf te wandelen kom ik aan ‘Vannestes Molen’.Aangekomen in de ‘Cannaertstraat’ wandel ik rechtsaf een pad in.Ik wandel tot aan de ‘Libel’.


Aan de ‘Bosstraat’ ga ik rechtsaf en kom aan bij een grote vijver en dwars deze.Aan de ‘Pontforthoeve’ neem ik het ‘Pater Slangenpad’. Na een 200 meter wandel ik rechts af en blijf dit pad volgen tot aan de ‘Don Boscolaan’. Daar ga ik linksaf. Als ik de brug over de ‘E17’ over ben wandel ik linksaf de ‘Keizerstraat’ in. In de bocht (na 250 meter) neem ik links en wandel het ‘Preshoekbos’ binnen.Aan de ‘Klarenhoek’ aangekomen vervolg ik mijn route in de ‘Watervalstraat’ om wat verder linksaf te wandelen.Na een goede 900 meter kom ik terug aan het ‘Markebekepad’ aan.Wat verder wandel ik op de ‘Markeplaats’ en zie ik de ‘Sint-Brixiuskerk’.Ik bewonder wat verder een prachtig landhuis in het ‘Blommeghempark’.In de ‘Pontestraat’ ga ik over een spoorweg. Ik volg deze straat niet meer en kom aan in een groene omgeving die met tot aan de Leie brengt.Daar aangekomen zie ik het bedrijf ‘Alpro’.


Aan het ‘Struweelpad’ wandel ik rechtsaf, volg dit langs de spoorweg en kom aan in de ‘Leieweg’.Via de ‘Aardeweg’ kom ik terug aan de Leie. Aan de ‘Brug van Bissegem-Marke’ ga ik de trappen omhoog.Aan de ‘Pastoor Sterkxstraat’ ga ik rechtsaf. Aan het zorgcentrum ‘Biezenheem’ zie ik de ‘Sint-Audomaruskerk’ voor het eerst.Dan weet ik ook dat ik dicht bij de startplaats ben. Na 18,28 km ben ik aangekomen waar ik vertrokken ben.
Bekijk hier het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.

Terug naar de inhoud