Philkes wandelingen - Philkes wandelblog

Philkes wandelblog
STORY
Deze blog gaat uitsluitend over mijn hobby: wandelen. Mijn belevenissen deel ik graag met jullie. Op deze blog staan verslagen en foto’s over mijn wandeltochten.
Ik begon de blog in januari 2018 en heb ook verslagen en foto’s van “vroegere” tochten aan de blog toegevoegd.
Van bijna alle wandeltochten kan je een foto-filmpje bekijken en een gpx file downloaden.
Bij gebruik van de WIKILOC APP kunnen de wandelingen daarop gedownload worden.


( niet alle wandelingen met de kleinkinderen zijn te zien )
Philkes wandelblog
Ga naar de inhoud

Beernem (Lippensgoed)

Philkes wandelblog
Gepubliceerd door philke in Oktober 2018 · 29 oktober 2018
Tags: BeernemLippensgoed
Maandag 29 oktober 2018

Parkeren doe ik aan de parking 'Het Aanwijs'.


Vanaf hier start ik mijn wandeling en deze gaat over prachtige dreven en bospaden.Ik wandel voorbij het 'Kasteel van Bulskampveld'.


Wat info:
In 1838 kocht de familie de Meeus het domein. Het huidige neogotische kasteel dateert van 1893 en werd gebouwd in opdracht van graaf Henri de Meeus, die vanaf 1880 op het domein naar steenkool boorde. Echter, nadat op 350 meter diepte hard gesteente werd gevonden, werd het project in 1898 stilgelegd. Men had het Massief van Brabant bereikt zonder de steenkool te vinden die meer naar het zuiden wel voorkomt in het Synclinorium van Namen. De geboorde put werd als artesische waterbron gebruikt. De familie Lippens verwierf het goed in 1904 en richtte het kasteelpark in. Sinds 1970 is de provincie West-Vlaanderen eigenaar van dit Provinciedomein.

Tijdens de wandeling geniet ik ook van de natuur en de omgeving.


Natuurlijk is een natuurfoto niet ver weg tijdens mijn tocht in het 'Lippensdomein'.Op zoek naar de rode 'Vliegenzwam' (rood met witte stippen) in de maand oktober bleek moeilijk. Toch vond ik er eentje maar de kleur was niet meer wat het moest zijn.


Ik wandel ook doorheen het 'Vagevuurbos'. Een prachtig stuk natuur.

Wat info:
In tegenstelling tot wat de onheilspellende naam doet vermoeden, is dit bosdomein een aards paradijs voor plant, dier en bezoeker! Het domein Vagevuurbos is maar liefst 220 hectare groot. Dit groene zuurstoftapijt strekt zich uit over de gemeenten Beernem en Wingene en maakt deel uit van het grotere 'Landschapspark Bulskampveld'. In tegenstelling tot wat de ietwat onheilspellende naam laat vermoeden, is dit bosdomein een waar aards paradijs voor fauna en flora.Ik beëindig de tocht als ik het 'Aanwijs' voorbij wandel en heb 9,34 km op de teller.
Bekijk het foto-filmpje en download hier het gpx-bestandje.Terug naar de inhoud