Lex Harding - Radio Veronica

Ga naar de inhoud
Veronica deejay's

Lex Harding
Hij werd geboren als Reinhard Lodewijk den Hengst als jongste zoon van vier zonen van boomkweker Johannes Daniel den Hengst uit Boskoop. Na de middelbare school studeerde hij vier jaar aan Nijenrode. Daarnaast was hij amateur-diskjockey wat zijn studie niet ten goede kwam. Harding is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Driedorp.
[bewerken]Carrière bij Radio Veronica
In 1967 ging Den Hengst werken bij Radio Dolfijn, later bekend als Radio 227, waar hij het als diskjockey vanaf een zendschip mocht proberen. Programmaleider Tony Windsor gaf hem de roepnaam Lex Harding. Dit eerste radioavontuur duurde niet lang door het verdwijnen van Radio 227, en in oktober 1967 kwam hij als nieuwslezer bij Radio Veronica. In april 1968 werd hij er diskjockey. Al snel steeg zijn populariteit. In de horizontale programmering, die de zeezender in Nederland als een van de eersten gebruikte, presenteerde Harding op werkdagen 's middags de Lex Harding show en 's avonds Lexjo, waarin de befaamde Adje Bouman top 10, samengesteld door zijn vaste geluidstechnicus Ad Bouman. In 1970 nam hij de presentatie van de Top 40 op zaterdagmiddag over van Jan van Veen.
Hij werkte in 1969 mee aan het gelegenheidstrio Los Piratos (Harding, Rob Out en Jan van Veen) dat een alarmschijf en een minihit scoorde met "Wij zijn piraten", een cover van het nummer "Na na na hey hey kiss him goodbye" van Steam. De song verscheen nogmaals op single in 1971, ingezongen door Peter Koelewijn en toen geheten "Na na na hey hey" van Tribune, en nogmaals uitgebracht als "Whoopy whistle" van Los Piros.

Terug naar de inhoud