Bart Van Leeuwen - Radio Veronica

Ga naar de inhoud
Veronica deejay's

Bart Van Leeuwen
Bart van Leeuwen, pseudoniem van Ton Egas (Dordrecht, 2 juli 1954) is een Nederlandse diskjockey. Hij begon zijn radioloopbaan in 1973 bij de zeezender Veronica. Na de close-down van de zeezender in 1974 ging hij in 1976 werken bij Radio Mi Amigo, de eerste maanden onder het pseudoniem Tim Ridder. In 1978 keerde hij terug bij het inmiddels legale Veronica.
Hij presenteerde jarenlang het radioprogramma Ook Goeiemorgen op Hilversum 1, later Radio 2. Andere populaire programma's die hij presenteerde waren de Tipparade, Goud van Oud, Bart en de Zwart (met Erik de Zwart) en Het Zwarte Gat, een programma over paranormale zaken.Toen VOO A-omroep werd in 1985 presenteerde hij op vrijdagochtend op Hilversum 3 als opvolger van de EO het programma de Vergulde gaper. In 1992 verliet hij de omroep. Hij ging naar RTL Radio. In 1994 verkaste hij naar Radio 538, waar hij eerst diskjockey en later programmaleider was. In 2000 ging hij weer presenteren bij het nieuwe station Radio Nationaal. Na meerdere problemen wordt dat station in 2003 gestopt en komt Van Leeuwen terecht bij Radio 10 FM. Omdat Radio 10 FM geen etherfrequentie krijgt, werkt hij sinds september 2003 weer voor het inmiddels commerciële Radio Veronica en presenteert daar tussen 9 en 13 uur het programma Goud van Oud.
Voice-Over: Naast het radiowerk voor Radio Veronica is Bart van Leeuwen ook één van de voice-overs van RTL 7, waaronder RTL Transportwereld.

Terug naar de inhoud